Educație

Masa prescolarilor, platita cu bonuri valorice

Gabriel Sava
10 sep 2010 866 vizualizări
Mai multe gradinite din Focsani vor sa introduca sistemul de plata a mesei copiilor cu bonuri valorice La mai multe gradinite din muncipiu, plata contravalorii mesei s-ar putea realiza, incepind cu acest an scolar, cu ajutorul bonurilor valorice

Sistemul a fost discutat de mai multi directori de gradinite din municipiu dupa ce, in ultimii ani au fost inregistrate restante de mii de lei din partea mai multor parinti. Conform directorilor de gradinite, in functie de contravaloarea zilnica a mesei pentru fiecare copil, unitatea va emite bonuri echivalente zilelor lucratoare pe care parintii sa le cumpere la inceputul fiecarei luni. "Au fost multe situatii in care noi i-am inteles pe parinti ca nu au cum sa achite contravaloarea hranei pentru copil. S-a intimplat o luna, doua, apoi micutii nu au mai venit la gradinita si noi am ramas cu datorii. A fost nevoie sa facem mai multe demersuri pentru a recupera acele sume, alti parinti au venit chiar si mai tirziu pentru a-si plati datoriile", a declarat Adriana Soare, directorul gradinitei 23 din municipiu. Pentru anul scolar care va incepe pe 13 septembrie, la gradinita 23 sint inscrisi circa 200 de copii iar contravaloarea mesei zilnice pentru un copil este de 10 lei, hrana fiind asigurata de o firma de catering. "Am discutat la nivel de intentii legat de introducerea bonurilor valorice. O astfel de masura va fi luata insa doar daca va fi aprobata in Consiliul de Administratie", a completat directorul gradinitei. Si la gradinita 17, dar si la gradinita 11, sistemul de plata pe baza de bonuri valorice este aproape functional. "Am tiparit aceste tichete iar parintii le vor cumpara de la inceputul lunii. In momentul in care copilul vine la gradinita, parintele da bonul valoric si la nivelul unitatii se stie citi copii vor lua masa. Daca se intimpla ca intr-o zi sau mai multe, copilul sa nu poata ajunge la gradinita, bonurile ramase pot fi folosite pentru luna urmatoare", a declarat educatoarea Fanica Bud, directorul celor doua unitati de invatamint prescolar. Spre deosebire de gradinita 23, la nr. 17 si 11 unitatile au cantina proprie iar masa zilnica costa 8 lei. Directorii au spus ca masura este mai mult o garantie pentru plata la timp din partea parintilor, mai ales ca multi dintre furnizori, acolo unde nu exista cantina proprie, cer plata la maximum o luna a facturilor. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.