Educație

Anul scolar la Surorile Voluntare costa 350 lei

Daniel Garleanu
10 sep 2010 947 vizualizări
Crucea Rosie se pregateste de startul unui nou an scolar pentru cursurile de Surori Voluntare.

De la 1 octombrie, pe parcursul a noua luni, viitoarele surori invata sa ingrijeasca persoanele in nevoie, pina la sosirea personalului medical. Cursurile au loc la Crucea Rosie, dar si in Spitalul Judetean si Spitalul Militar din Focsani, unitati partenere. "Numai in ultimii 10 ani in Vrancea s-au pregatit peste 300 persoane care ulterior si-au gasit chiar locuri de munca precum infirmiere, ingrijirea batrinilor, baby-sitter atit in tara cit si in strainatate, unde diploma obtinuta este recunoscuta", ne-a declarat directorul Crucii Rosii Vrancea, Rodica Davidean. Primele cursuri de Surori Voluntare de Cruce Rosie s-au derulat in Romania in 1877 chiar pe cimpul de lupta sub titulatura "Scoala de Bandaje". Inscrierea se face pe baza de dosar, iar taxa de inscriere costa 150 de lei. Orarul cursurilor va tine cont de propunerile cursantilor, iar anul scolar costa 350 de lei. Pentru voluntari sau cazuri sociale cursurile se tin gratuit. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.