Educație

Contestatiile au promovat inca 41 de candidati picati

Gabriel Sava
10 sep 2010 927 vizualizări
O marire de 1,4 puncte a obtinut un candidat pentru teza la matematica u procentul de promovabilitate a crescut la 28,44%

Afisarea rezultatelor finale a adus bucuria pentru inca 41 de candidati care, conform listelor afisate duminica, erau picati. "Situatia finala pentru cea de a doua sesiune de bacalaureat din 2010 pentru Vrancea arata astfel: din 1.104 candidati prezenti au reusit promovarea examenului 314 dintre ei iar alti 790 au fost declarati respinsi", a declarat inspectorul Ion Ionascu, vicepresedintele comisiei judetene de bacalaureat. Cei 41 de candidati care au reusit sa obtina o medie de minim 6 la Bac au dus procentul de promovabilitate in judet la 28,44%, cu aproape patru procente mai mare decit cel stabilit prin rezultatele initiale publicate duminica. Conform ISJ, cea mai mare diferenta intre nota initiala si nota obtinuta la contestatie a fost in cazul unei teze la matematica, cu o crestere de 1,4 puncte. "Nu am avut nici o variatie mai mare de 1,5 puncte care sa justifice sanctionarea profesorului care a corectat initial. In medie, variatia de la nota initiala a fost de pina intr-un punct", a completat Ion Ionascu. Conform noii situatii, 614 candidati nu au reusit sa obtina nici macar media 5 si alti 176 au obtinut medii intre 5 si 5,99. Dintre "norocosi", cea mai mare medie a fost obtinuta de Liviu Vieru, de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani cu 8,6. Alti doi candidati la aceasta sesiune au mai obtinut medii peste 8 iar intre 7 si 7,99 s-au situat 49 de candidati. Cei mai multi dintre absolventii reusiti, respectiv 262, au obtinut medii cuprinse intre 6 si 6,99. Chiar daca numarul de contestatii a fost destul de mare, respectiv de 318, comisiile care au reevaluat tezele nu au fost prea indulgente. Conform reprezentantilor ISJ, in mai multe situatii, notele acordate initial au coincis cu cele de la a doua corectura. Afisarea rezultatelor finale a incheiat si a doua sesiune a examenului national de bacalaureat. Diplomele vor putea fi ridicate de catre absolventi peste aproximativ o saptamina. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.