Educație

Info-Educatie

Gabriel Sava
9 sep 2010 686 vizualizări
Azi se afiseaza rezultatele finale la Bac

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea a II-a, vor fi afisate cel tirziu in seara aceasta. "Daca metodologia o va permite, am putea afisa rezultatele chiar in cursul diminetii. Nu au fost probleme in ceea ce priveste recorectarea tezelor pentru care au fost depuse contestatii", a declarat inspector general Stan Rogoz. Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca nu se asteapta la diferente mari in evaluarea tezelor. Duminica, dupa afisarea rezultatelor, au fost depuse 318 contestatii, cele mai multe pentru reevaluarea tezelor la matematica. (G. SAVA)


Lipsa microbuzelor scolare, "minus" pentru trei scoli


Reprezentantii ISJ Vrancea au cerut inca de acum o luna suplimentarea numarului de microbuze scolare pentru mai multe scoli din judet. Pentru ca licitatia se deruleaza la nivel de minister, pina in prezent ISJ nu a primit nici un raspuns. "Noi am cerut ministerului sa ne aloce circa 10 microbuze, mai ales ca sint unele scoli care s-au desfiintat iar elevii sint astfel nevoiti sa parcurga distante mai mari. Deocamdata nu avem nici un raspuns oficial", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. Cele mai critice situatii sint la scolile din Unirea (Odobesti), Corbita si Biliesti, unde oficialii ISJ se gindesc sa redistribuie microbuze din judet pentru ca elevii sa poata ajunge la timp la ore. (G. SAVA)


Mai putin de 10 catedre ocupate de suplinitori necalificati


La sedinta comisiei paritare de la nivelul ISJ au fost discutate peste 160 de solicitari ale cadrelor didactice privind mobilitatea unor posturi. La fel ca si la sedintele publice de repartitie pe post, prioritate au avut solicitantii care au obtinut note peste 5 la titularizare, cei care au obtinut note peste 5 la examenul de suplinire si suplinitorii calificati. Reprezentantii ISJ spun ca multe dintre miscari s-au facut pe principiul domino-ului, iar solicitarile au fost, in mare parte, onorate cu succes. "Ocuparea posturilor in invatamintul din Vrancea s-a facut si in acest an, cu cadre didactice calificate. Au mai ramas foarte putine posturi neocupate, zone precum Tiritu, Andreiasu de Sus, pe care le vom ocupa cu suplinitori necalificati in cazul in care nu se vor exprima alte optiuni. Oricum, anul acesta avem sub 10 catedre ocupate cu dascali necalificati", a declarat Cristinel Stiru, inspector resurse umane in cadrul ISJ Vrancea. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.