Educație

50% dintre absolventii scolilor de meserii sint someri

Gabriel Sava
7 sep 2010 759 vizualizări
Studiul arata ca multi dintre cei care finalizeaza profesionala au plecat peste hotare pentru un loc de munca sau au in intentie acest lucru

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Vrancea a prezentat ieri, in cadrul unui seminar organizat la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, rezultatele anchetei de teren privind insertia profesionala a absolventilor de scoala de arte si meserii si an de completare, respectiv a absolventilor de liceu tehnologic din promotia anului 2009, la sase luni de la absolvire. Concluziile au fost prezentate sub forma unui raport care nu este insa deloc optimist. Conform profesorului Ionelia Suciu, managerul proiectului "Investeste in oameni", "cercetarea s-a derulat pe un esantion de 2.284 absolventi de invatamint cu profil tehnic, in perioada februarie-martie 2010, la 6 luni de la absolvire, avind in vedere ca unii dintre ei au promovat examenul de bacalaureat in a doua sesiune, din luna august". Din continutul raportului se desprinde, printre altele, o concluzie sumbra, respectiv ca 30% dintre absolventii de SAM au devenit, dupa finalizarea studiilor, someri neindemnizati iar alti 15% someri indemnizati. Doar 1 din 10 a devenit salariat sau a inceput o activitate pe cont propriu, in timp ce multi au preferat sa plece in strainatate pentru a-si cauta un loc de munca. "Proiectul se incheie in luna iunie 2011. Aceasta ancheta la 6 luni va fi urmata de ancheta la un an, unde rezultatele vor fi mai reprezentative", a declarat profesoara Ionelia Suciu. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.