Educație

Debuteaza cea de-a sasea editie a Festivalului sanselor tale

Iulia Crețu
30 nov 2005 739 vizualizări
Manifestarea are loc in perioada 5-11 decembrie

Vrincenii care vor sa se instruiasca in continuare, chiar daca au terminat de mult scoala, au ocazia sa participe la diferite manifestari cultural-artistice sau sociale in cadrul saptaminii de educatie a adultilor. In perioada 5-11 decembrie, in Focsani si in alte sase centre in judet vor avea loc programe diverse, care ii vor antrena atit pe cei tineri, dar si pe cei trecuti de virsta adolescentei in cadrul "Festivalului Sanselor Tale", editia a VI-a. "Acest festival este mai putin spectaculos, dar are efecte pe termen lung. De sase ani se tine si la noi aceasta saptamina de educatie a adultilor. Este un proiect implementat, initiat si dezvoltat de Asociatia Universitatilor Populare Germane. Conceptul de educatie permanenta este foarte important, omul nu trebuie sa se bazeze numai pe cunostintele din scoala, trebuie sa invete mereu. Pentru noi acest festival este o izbinda, activitatea fiind necesara si cu rezultate in timp", a spus Odeta Irimiea, referent in cadrul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", promotorul regional al acestei manifestari. Evenimentele cultura le vor incepe in Focsani mai devreme, pe 1 decembrie, insa activitatile vor cuprinde si orasele Adjud, Odobesti, Panciu, Marasesti si comunele Vidra si Naruja. Cei interesati pot participa la expozitii de pictura, discutii literare cu membrii cenaclului "Duiliu Zamfirescu", teatru interactiv, manifestari privind protectia mediului, traditii si obiceiuri romanesti, spectacole de muzica, seminarii despre igiena si sanatate, istorie, parade ale costumelor populare, actiuni pentru prevenirea consumului de droguri, conferinte pe teme agrare sau discutii atelier privind meseria de jurnalist. Organizatorii spera la o participare nu neaparat numeroasa, dar una interesata de propunerile de discutii, vrincenii avind la dispozitie teme variate pentru a se educa. "Poate ca in sali nu va fi un numar mare de participanti, educatia nu se va face la nivel de masa. Poate vom reusi sa aflam si modul de invatate al categoriilor profesionale si sociale. Feed-back a existat, efortul nostru de organizare este necesar", a adaugat Odeta Irimiea. Primele activitati din cadrul acestui festival vor avea loc chiar de ziua nationala, cind Consiliul Local al Tinerilor Focsani va participa la discutii pe tema "Identitatii nationale in context european". La manifestare sint asteptati sa participe liceeni de la toate liceele din oras.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.