Educație

Scriitorii vrinceni se muta la Directia pentru Cultura

Valentin Muscă
2 sep 2010 733 vizualizări
Dupa ce ani de zile au fost obligati sa aiba sediu provizoriu in diferite cladiri din oras, de la Teatru si pina la Sinagoga, scriitorii din Vrancea vor avea, in sfirsit, un sediu decent, la Directia pentru Cultura din strada Nicolae Titulescu

De vineri, aici va functiona o reprezentanta a filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania. "Directia a pus la dispozitie spatiul, care a fost amenajat de Asociatia Culturala «Duiliu Zamfirescu», iar vineri la prinz va avea loc deschiderea oficiala, la care sint invitati toti scriitorii si cei care iubesc lectura", ne-a spus scriitorul Gh. Andrei Neagu, presedintele Asociatiei. Mutarea este un pas inainte pe drumul pe care breasla vrinceana merge spre infiintarea unei Filiale la Focsani. "Sper ca acest sediu sa fie interfata culturala a scriitorilor din judet cu scriitorii din celelalte judete. Vrem sa amenajam un spatiu unde sa existe toate revistele literare din judet, noutatile editoriale, astfel incit cine vine la Focsani sa ia cunostinta cu viata culturala vrinceana", ne-a spus Florin Micu Iliescu, directorul Directiei de Cultura. Cu ocazia inaugurarii va avea loc si lansarea romanului autobiografic "Arme si lopeti" (editia a II-a, Focsani, 2010) al scriitorului Gh. Andrei Neagu. "Este o carte scrisa la sfirsitul anilor 70 si descrie experienta personala la constructia Transfagarasanului, pe vremea cind eram soldat", ne-a spus autorul. Vineri, 3 septembrie, la orele 12.00, cei care doresc sa-i intilneasca pe scriitori sint invitati la noul lor sediu. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.