Educație

Matematica a fost o nuca mai tare de spart decit limba romana

Gabriel Sava
2 sep 2010 931 vizualizări
u peste 700 de candidati au sustinut proba scrisa obligatorie a profilului

Bacalaureatul de toamna a continuat ieri cu examenul scris la matematica, pentru absolventii profilului real, respectiv istorie pentru "umanisti". La proba de ieri au fost inscrisi 757 de candidati, cei mai multi la matematica, respectiv 738, din care 43 au absentat. La istorie au fost inscrisi 19 candidati si au lipsit doar doi. Daca luni, la limba romana, atit profesorii cit si elevii au considerat ca subiectele au fost accesibile, ieri matematica i-a dezamagit pe multi admitanti. "Subiectele au fost usoare pentru cei care au invatat. Pentru mine au fost dificile. Oricum de facut am facut, dar nu stiu sigur daca iau. Trebuie sa iau 6,80 minim ca sa imi iasa media. în alte sali am inteles ca i-au mai lasat sa se consulte, insa cei care m-au asistat pe mine nu ne-au lasat sa facem nimic. Chiar si daca ne permiteau sa ne mai consultam, cu persoane care aveau peste 35 de ani nu aveai ce discuta. în a II-a sesiune nu vin geniile", a declarat ironic Catalin, absolvent al Liceului cu Program Sportiv. "Nimeni din sala nu stia nimic. Nu am putut copia, pentru ca nimeni nu isi mai risca meseria pentru noi", a marturisit Mihaela, care a sustinut examenul la Colegiul Tehnic "Ion Mincu". Inspectorul de specialitate, profesorul Daniela Sirghie, a declarat ca subiectele au fost de un nivel mediu. "Subiectul respecta in totalitate programa si acopera toti cei patru ani de studiu. Cred ca dificultatea este medie si multi dintre candidati ar putea obtine cel putin o nota de 6, asta daca au fost interesati si atenti la calcule. Un pic mai dificil a fost partea a III-a, cea de analiza, care, din experienta, ridica mai multor elevi probleme", a precizat inspectorul de matematica de la ISJ Vrancea. Ultima proba din aceasta sesiune va avea loc miine, proba la alegere a profilului sau a specializarii. Pe 5 septembrie vor fi afisate rezultatele probelor scrise, urmind ca in aceeasi zi sa se depuna si eventualele contestatii. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 14 ore, 46 minute, 14 secunde
sper sa iau de data asta,defapt doamne ajuta sa trecem cu bine:) multa bafta tuturor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.