Educație

Am tras macar de un sase - sapte, acolo!

Gabriel Sava
31 aug 2010 997 vizualizări
Subiectele de la limba romana au fost considerate de trecut de admitantii de la bacul de toamna u ironic sau nu, candidatii respinsi la celelalte sesiuni au scris un text despre importanta lecturii in viata Prima proba scrisa din cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat , cea la limba si literatura romana, nu le-a pus probleme candidatilor.

"Din cei 476 de candidati inscrisi, au fost prezenti 440, in cele patru centre de examen stabilite de minister la nivelul municipiului. Nu am avut, din fericire, nici un candidat eliminat din examen", a declarat profesorul Maria Lupu, presedinta Comisiei Judetene de Bacalaureat. Examenul a inceput fara intirzieri, la ora 9.00, dupa ce s-a anuntat si varianta de subiect extras, cea cu numarul 5. La primul subiect, candidatii au avut de analizat un fragment de text din Camil Petrescu, din piesa de teatru "Mioara". La al doilea subiect elevii au trebuit sa scrie un text argumentativ pornind de la un citat despre importanta lecturii in viata, iar al treilea subiect le-a cerut sa realizeze un eseu privind viziunea despre lume dintr-o nuvela studiata. "Ca structura, este vorba de trei parti cu cite 30 de puncte fiecare, respectiv cu 10 puncte din oficiu, similar variantei extrase la prima sesiune. Consider ca, pe ansamblu, este un subiect de dificultate medie. Cerintele au fost variate dar respecta in totalitate programa de bacalaureat si cred ca cea de a III-a parte a subiectului va face diferenta intre note", a precizat Maria Lupu, care preda limba romana la liceu. Si profesorul Carmen Ion considera ca subiectele au fost de o dificultate medie. "Un pic mai dificil mi s-a parut subiectul al doilea, textul de tip argumentativ, cu toate ca tema este generoasa", a spus Carmen Ion. Printre candidati, parerile au fost impartite. Daca unii au spus chiar ca a fost usor, altii au emotii pina la aflarea rezultatelor. "Ultima parte a fost mai dificila, am avut si emotii dar sper sa iau macar nota 6. Si acum mai am emotii", a spus Amalia Bahna, fost eleva a Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu". "Ce-o fi, o fi, am scris vreo 6 pagini, cred ca iau un sase-sapte acolo, sa trec de romana nu chiar cu 5", a spus si Andrei Lungu, un alt candidat. Azi urmeaza o zi de pauza, urmind ca miine candidatii sa sustina proba scrisa obligatorie a profilului. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.