Educație

Posturile din invatamint au ajuns la fundul sacului

Gabriel Sava
30 aug 2010 593 vizualizări
Doar citeva posturi s-au mai ocupat ieri de catre suplinitorii necalificati

La ultima strigare oficiala pentru posturile ramase inca neocupate in unitatile scolare din Vrancea au venit circa 40 de cadre didactice. Cei mai multi erau educatori sau invatatori, cu dubla specializare, care au sperat ca, pe ultima suta de metri, sa mai ia o catedra, fie ea si incompleta. "Desi am avut foarte multi candidati cu note peste 5 la concursurile de titularizare, respectiv de suplinire la disciplinele educatoare, invatatoare, limba romana, engleza si franceza, pentru azi (n.r.- ieri) nu a ramas nici un post. In conditiile in care apar posturi, de exemplu, prin plecare intr-un concediu medical, acestea vor fi rezolvate in comisia paritara. Sintem mult mai bine ocupati cu catedrele, chiar inainte de 1 septembrie", a declarat Cristinel Stiru, inspector pentru managementul resurselor umane. Trei dintre posturile la matematica ramase libere nu au fost ocupate nici la sedinta de ieri, de unul dintre ele, respectiv cel de la Tiritu, interesindu-se un profesor pensionar. Nici cele patru posturi de limba rromani de la Slobozia Bradului nu au fost ocupate si nici catedra de teologie catolica de la Ploscuteni. ISJ a gasit insa profesori care au indeplinit conditiile pentru a ocupa cele 16 ore de biologie de la scoala de la Nereju si o catedra de fizica- chimie, deasemnea incompleta, la scoala de la Haulisca, din comuna Paulesti. "Eu sint de la Mera si as fi vrut un post de invatator, pentru ca am dubla specializare. Am 16 ani de cind lucrez in invatamint. Anul acesta s-au mai desfiintat niste posturi, nu s-a mai tinut cont de continuitate si merg in somaj, ca nu am gasit nimic, ce sa facem?", a declarat o invatatoare prezenta la sedinta de ieri. "Eu sint profesor de istorie, am si examen de titularizare. Am venit acum pentru un post pe orice, am vrut la Tiritu, la matematica. Mai e un pensionar care a solicitat acolo", ne-a spus si Dan Iordache din Adjud. Reprezentantii ISJ spun ca mai multe ore, ramase la nivelul scolilor din judet, vor fi repartizate in completare de directori. Comisia paritara de la nivelul ISJ se va intruni dupa data de 1 septembrie pentru a analiza cui va reveni o eventuala catedra care va ramine libera. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.