Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 711 vizualizări
Romania recunoaste diplomele din Moldova

Certificatele si titlurile stiintifice acordate de unitatile de invatamint acreditate din Romania si Republica Moldova sint recunoscute in ambele tari. Acordul anterior a fost semnat in 1998 iar prin actul semnat recent intre ministrii de resort din cele doua tari au fost introduse mai multe modificari. Conform Ministerului Educatiei, "una dintre principalele modificari introduse prin acest document prevede recunoasterea diplomelor de absolvire a studiilor liceale cu o durata de 10-11 ani, obtinute in Republica Moldova, la nivelul diplomelor de bacalaureat din Romania, pe baza principiului dreptului cistigat". De asemenea, diplomele de licenta si de masterat, obtinute in cele doua state dupa implementarea Procesului Bologna se recunosc automat. în ceea ce priveste titlurile stiintifice de doctor, acestea se recunosc pe baza indeplinirii procedurilor nationale de atestare, conform legislatiei in vigoare pe teritoriul statului fiecarei parti. Ministerul a mai precizat ca dispozitiile Protocolului de amendare sint in conformitate cu normele europene. (G. S.)


Ultima zi de inscriere la festivalul de arte religioase


Centrul de zi "Danut" din Brosteni invita copii talentati sa participe la Festivalul "" Concurs de arte plastice si muzica religioasa dedicat celor doua mari sarbatori ale Nascatoarei de Dumnezeu: Adormirea si Nasterea Sa, care va avea loc pe 6 septembrie. Sub genericul "Maica Domnului, Imparateasa cerului si al pamintului", evenimentul va avea loc in cadrul Proiectului educational "Cu noi este Dumnezeu". Concursul se deruleaza pe doua sectiuni: arte plastice si muzica psaltica si se adreseaza copiilor de la clasele I-VIII din parohiile judetului, selectionati de preoti sau profesori. Gala de premiere se va desfasura in aceeasi zi, la sediul centrului. înscrierea participantilor se va face pina astazi, inclusiv, telefonic (prof. Norocea Elisaveta - 0721.367.625) sau prin e-mail-ul centrul.danut@yahoo.com. Concursul este organizat de Parohia "Sfintul Gheorghe" Brosteni, prin Centrul de zi "Danut", in parteneriat cu Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Protoieria Odobesti si Inspectoratul Scolar . Regulamentul concursului poate fi citit pe adresa www.centruldanut.org. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.