Educație

Poftiti la festivalul de arte plastice si muzica religioasa

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 705 vizualizări
Copiii talentati sint invitati sa participe la proiectul Centrului de zi Danut

Centrul de zi "Danut" va invita sa participati la Festivalul "" Concurs de arte plastice si muzica religioasa dedicat celor doua mari sarbatori ale Nascatoarei de Dumnezeu: Adormirea si Nasterea Sa, care va avea loc pe 6 septembrie 2010, la sediul din comuna Brosteni. Sub genericul "Maica Domnului, Imparateasa cerului si a pamintului", evenimentul va avea loc in cadrul Proiectului educational "Cu noi este Dumnezeu". Concursul se deruleaza pe doua sectiuni: arte plastice si muzica psaltica/pricesne dedicate Maicii Domnului si se adreseaza copiilor de la clasele I-VIII din parohiile judetului Vrancea, selectionati in prealabil de preoti sau profesorii de religie, muzica si desen. Gala de premiere se va desfasura in aceeasi zi. înscrierea participantilor se va face pina la data de 30 august 2010 , telefonic sau prin e-mail-ul centrul.danut@yahoo.com. Persoane de contact: Coordonator Centrul de zi "Danut" psiholog Norocea Elisaveta, (0721.367.625) Coordonator concurs preot Norocea Dorel (0721.367.625), Profesor Rosu Silviu (0721.067.774). Obiectivele proiectului educational constau in cunoasterea si iubirea lui Dumnezeu, ca fundament al mantuirii omului, formarea virtutilor crestine si consolidarea deprinderilor de comportament moral-religios, cunoasterea invataturii Sfintelor Scripturi prin intermediul povestirilor biblice, accesibile vistei copiilor, precum si prin povestiri, piese de teatru, poezii, cintece cu mesaj moral ""religios. Totodata, proiectul isi propune promovarea interdisciplinaritatii si a unei atitudini deschise si constructive in abordarea educatiei religioase in context european si in motivarea elevilor pentru actul de invatare. Pentru a evita expedierea prin posta si plata taxelor postale, rugam ca lucrarile la sectiunea "Arte Plastice" sa fie aduse in ziua concursului. Tema lucrarilor este "Maica Domnului, simbolul existentei noastre crestine". Sectiunea "Muzica" se va va desfasura pe doua categorii: -Muzica psaltica si Pricesne ortodoxe pentru solisti si grupuri. Prezenta in concurs consta in interpretarea a doua cantece psaltice care sa ateste calitatile interpretative ale concurentilor. Juriul de la ambele categorii va fi format din preoti si profesori. Juriile vor acorda pentru fiecare sectiune un premiu I, II, III, mentiuni si premii speciale. Se vor acorda diplome si cadrelor didactice si preotilor coordonatori. Concursul este organizat de Parohia "Sfintul Gheorghe" Brosteni, prin Centrul de zi "Danut", in parteneriat cu Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Protoieria Odobesti si Inspectoratul Scolar Judetean. Regulamentul concursului poate fi citit pe adresa www.centruldanut.org, la sectiunea "Noutati".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.