Educație

Debut timid la bacalaureatul de toamna

Gabriel Sava
24 aug 2010 744 vizualizări
Ieri au fost examinati 21 de candidati in cele patru centre de examen din judet u la Colegiul Edmond Nicolau , singurul candidat a lipsit pentru ca era plecat cu treburi la Bucuresti

Prima proba din calendarul bacalaureatului de toamna a debutat timid ieri, cu examinarea a 21 de candidati, cu mult mai putin decit in prima sesiune. "La centrele de examen au fost inscrisi pentru aceasta proba 23 de candidati, din care s-au prezentat 21", a declarat inspectorul general adjunct Maria Lupu, care este de altfel si presedinta comisiei judetene de examen. Conform oficialilor Inspectoratului, prima zi de bac s-a derulat normal. La centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, a fost inscris ieri un singur candidat. Profesorii examinatori au asteptat insa in zadar venirea acestuia. Dupa ce l-au contactat telefonic, profesorii au aflat ca tinarul se afla la Bucuresti, cu alte treburi. "Candidatul are posibilitatea sa sustina acest examen intr-o alta sesiune, anul urmator", a declarat profesorul Costache Lupu, directorul colegiului si presedinte al comisiei de examinare de la Colegiul "Edmond Nicolau". La un alt centru de examinare din municipiu, respectiv la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", prin fata comisiei au trecut ieri 8 candidati, din cei 8 inscrisi. "Examenul s-a derulat normal. Cei mai multi dintre candidati au competente de utilizator avansat al limbii romane", a declarat profesorul Remus Paraschiv, presedintele comisiei de examinare. Restul candidatilor au sustinut probele in doua centre de examen, colegiile tehnice "Gh. Asachi" si "Ion Mincu". Reprezentantii ISJ spun ca multi dintre candidati si-au echivalat proba, dupa ce au promovat-o in sesiunea anterioara. Examenul continua azi cu evaluarea competentelor de comunicare intr-o limba moderna, iar probele scrise incep cu examinarea la limba romana pe 30 august. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.