Educație

Profesoara Carmencita Culita, plinsa de fostii elevi

Ziarul de Vrancea
24 aug 2010 3118 vizualizări
Profesoara de la Colegiul Unirea , care si-a pierdut viata in accidentul de la Domnesti, a fost un cadru didactic foarte apreciat u A fost genul de om dispus sa ajute orice elev, sa rezolve ceea ce nu mergea. Stirea despre accident ne-a socat pe toti , ne-a spus una dintre fostele eleve

Cunoscuta profesoara Carmencita Culita, sefa catedrei de Stiinte Sociale de la Colegiul National "Unirea", este plinsa de multi dintre elevii sai. Inca de duminica seara, elevii au venit la liceu pentru a se interesa daca intr-adevar profesoara si-a pierdut viata in urma accidentului de la Domnesti. "Multi copii asteptau sa le spun ca nu este adevarat. Desi este venita de doar trei ani la noi in liceu, dupa o lunga perioada la Colegiul Cuza, doamna profesoara era foarte iubita. Elevii s-au atasat de ea si o apreciau pentru ceea ce facea. Era profesoara de stiinte sociale si a dat copii la olimpiadele nationale, dintre care unul chiar a obtinut un premiu la filozofie, anul trecut. Era sefa de catedra si diriginta la o clasa de a zecea", ne-a spus Romulus Buzatelu, directorul adjunct de la Colegiul National "Unirea". Elevii o considerau pe profesoara Carmencita Culita o profesoara foarte buna, care ii ajuta mereu. "Era o persoana cu care puteai discuta la orice nivel. Te stimula. A fost genul de om dispus sa ajute orice elev, sa rezolve ceea ce nu mergea. O doamna extrem de calma si permisiva. Fiind la o clasa cu profil uman am avut ocazia sa discut de multe ori cu dumneaei. Calmul doamnei ne potolea cind ajungeam in banci. Atunci cind eram mai liberi discutam despre carti si pasiunile noastre. Stirea despre accident ne-a socat pe toti. Dumnezeu s-o odihneasca...", ne-a spus Ioana Cozma, eleva in clasa a X-a la Colegiul Unirea. Si alti elevi au ramas fara cuvinte la aflarea tragediei si spun ca au pierdut un profesor indragostit de meserie. Profesoara a activat mai multi ani la Colegiul "Cuza", dar a fost si director adjunct la Liceul de Arte. Carmencita Culita va fi condusa pe ultimul drum miercuri dimineata. Cei care vor sa aprinda o luminare la capatiiul ei pot merge la Biserica "Sfintul Gheorghe" de pe B-dul. Independentei. Profesoara, care era cumnata judecatorului focsanean Vasile Culita, a murit simbata seara in urma impactului dintre doua masini Renault, pe soseaua E 85, la Domnesti. Un tinar de 21 de ani, din Adjud, a intrat pe contrasens si a provocat tragedia. Din pacate, profesoara a murit, iar sotul sau si soferul vinovat se afla in stare grava la spital. (C. ROIBU, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 51 minute, 6 secunde
R.I.P. Odihneasca-se in pace ... !
, acum 739397 zile, 8 ore, 51 minute, 6 secunde
Din pacate, inca o victima a criminalilor care ne conduc de 20 de ani si care n-au fost in stare sa faca decat 50 de km de autostrada.
, acum 739397 zile, 8 ore, 51 minute, 6 secunde
A fost o profesoara aproape de desavarsire, o minunata colega si o un adevarat om! NU MOARE CINE TREBUIE! PACE SUFLETULUI EI!
, acum 739397 zile, 8 ore, 51 minute, 6 secunde
abia astazi am aflat de tragedia asta cumplita! pacat..mare pacat! si mie mi-a fost profesoara doamna culita cu destui ani in urma (sa tot fie vreo 6 dar nu am uitat-o nici acum)....o doamna in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.