Educație

Biblioteca se muta in locul Sectiei de Neurologie

Cristina Roibu
18 aug 2010 1293 vizualizări
Bibliotecarii de la doua sectii ale Bibliotecii Judetene trebuie sa isi mute cartile pina pe 1 octombrie u sala de lectura intra in reabilitare, iar sediul Centrului de limbi straine intra in posesia fostilor proprietari

Sala de lectura si Centrul de Limbi Straine de la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" se vor muta intr-o alta locatie in viitorul apropiat, mai exact de la 1 octombrie 2010. Cele doua unitati vor functiona in fostul sediu al Sectiei de Neurologie a Spitalului Judetean, de pe strada Mr. Gh. Sava, sectie care s-a mutat in corpul mare al spitalului. Motivele mutarii celor doua sedii ale Bibliotecii sint distincte. Pe de o parte, sala de lectura din strada Mihail Kogalniceanu nr. 13, cunoscuta si drept Casa Blum, va intra in reabilitare cu bani de la Banca Mondiala, prin Ministerul Dezvoltarii. Valoarea investitiilor este de 3.059.981 lei, iar durata de executie un an. Cit despre spatiul in care a functionat pina acum Centrul de Limbi Straine, Casa Baron Capri, de pe strada Republicii, acesta a fost revendicat de proprietarii care si-au cerut drepturile in justitie, cladirea aflindu-se pina acum in contract de inchiriere. "Ca urmare a derularii unui proiect de consolidare a salii de lectura, incepind cu 1 octombrie cel mai probabil, se va elibera spatiul de pe Mihail Kogalniceanu unde functioneaza Sala de Lectura, urmind ca activitatea sa se desfasoare in sectia de neurologie de pe str. Mr. Gh. Sava. Inca nu s-a inceput stringerea cartilor, insa nu se va realiza mutarea intr-o zi. Inca nu se stie daca prima institutie care se va muta va fi Centrul de Limbi Straine sau Sala de Lectura ", ne-a declarat Elena Velnita, sef la evidenta si dezvoltarea colectiilor in cadrul Bibliotecii Judetene. "Sectia noastra se va muta in curind si va urma o perioada de reamenajare in noul sediu. Intilnirile Clubului cinefil se vor amina pentru citeva saptamini, cel mai probabil. Oricum, in momentul cind vom relua activitatea cu publicul, va reincepe si Clubul nostru in noua locatie", a transmis si Ana Maria Catanoiu, coordonatorul Centrului de limbi straine. Cladirea unde a functionat Centrul este monument istoric si este cunoscuta sub numele de Casa Baron Capri. Imobilul a facut parte din vechiul cartier al armenilor din Focsani, fiind construit la inceputul secolului al XX-lea de catre un negustor armean, urmasul unei familii cu radacini nobiliare de la curtea imparatului Iosif al II-lea de Habsburg. între 1990 si 2000 imobilul a fost sediul PNTCD, din 2000 pina in 2007 a adapostit Biblioteca Judeteana - Sectia pentru Copii si Tineret, iar din 2008 a devenit sediul Centrului de Limbi Straine, o locatie foarte populara printre elevii din oras. Proprietara, Marioara Lia Erdos, a cistigat cladirea in instanta cu ajutorul avocatului Adrian Dan si de aceea cladirea urmeaza sa-i revina proprietarului in cel mai scurt timp. (Cristina ROIBU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.