Educație

Absolventii de la Spiru Haret, chemati sa se reinscrie pentru licenta

Gabriel Sava
14 aug 2010 1689 vizualizări
Termenul limita pentru inscrierea celor care vor repeta licenta in sesiunea speciala este 8 septembrie u se estimeaza ca in aceasta situatie se afla in jur de o mie de absolventi din judetul nostru Absolventii a 15 specializari de la Universitatea Spiru Haret, forma de invatamint la distanta, care au finalizat in promotiile 2008- februarie 2010, se reinscriu la licenta in aceasta perioada.

Potrivit precizarilor facute de Ministerul Educatiei, "absolventii formelor de invatamint ID si FR, care au participat la examenul de licenta in sesiunile programate in anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor sustine un nou examen de licenta, in perioada 15-30 septembrie 2010". Dreptul, Economia, Psihologia si Jurnalismul se numara printre specializarile care au avut cei mai multi studenti in aceasta perioada. Conducerea universitatii da vina pe "interpretarea neunitara si confuza" facuta de catre oficiali ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care a condus la "nedreptatirea absolventilor Universitatii "Spiru Haret" atit in ceea ce priveste participarea la unele concursuri, cit si in legatura cu cariera profesionala", dupa cum se arata intr-un anunt al Universitatii. Conform anuntului afisat la sediul Centrului Tehnologic de Acces la Platforma E-learning Focsani, absolventii care vor relua examenul trebuie sa se inscrie pina pe cel tirziu 8 septembrie. Proba scrisa va fi sustinuta in perioada 20-30 septembrie. Candidatii nu vor mai trebui sa plateasca examenul. Cei care nu au posibilitatea de a veni la sesiunea speciala din toamna pot opta pentru cea din iarna, organizata in luna februarie 2011. Pentru inscriere, absolventii trebuie sa depuna cererea tip si un set de fotografii. De altfel, pina pe 15 august , reprezentantii USH trebuie sa trimita Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului o situatie completa cu numarul absolventilor care trebuie sa sustina un nou examen de licenta. Pina pe 20 august, MECTS trebuie sa primeasca de asemenea din partea celor de la Spiru Haret o lista completa a comisiilor de examinare, pe care ministerul o va completa cu reprezentantii proprii.


La titularizare ba, la suplinire da


Legat de numarul celor care vor repeta licenta, reprezentantii centrului din Focsani nu au oferit nici o informatie, facind trimitere catre biroul de presa al institutiei universitare de la Bucuresti. Estimativ, la nivelul judetului este vorba de peste o mie de absolventi, obligati in aceasta situatie sa repete examenele. La examenele de titularizare din 2009 si 2010, mai multi candidati care au absolvit Universitatea "Spiru Haret" la formele de invatamint considerate de MECTS neautorizate si neacreditate au fost respinsi. Anul acesta, numarul acestora a fost de pina in 40 de dascali. Acestia au putut depune insa dosare si sustine examenul desfasurat in urma cu o saptamina pentru posturile ramase valabile la suplinire. "Ei sint suplinitori calificati, au intrat in examen pe 5-6 august si vor ocupa posturi la sedinta publica de repartitie care se va desfasura pe 24-25 august", ne-a declarat Stan Rogoz, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 58 minute, 53 secunde
cei care au absolvit un master ce vor face? diploma de master este din iulie 2010, iar cea de licenta din sept. 2010???????????????????????
, acum 739393 zile, 2 ore, 58 minute, 53 secunde
Iar scrieti prostii in aceste articole. Au fost respinse dosare la titularizare ,dar fara nici o legatura cu cei care au terminat la Spiru Haret.Altele au fost motivele pentru care au fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.