Educație

Scolile vrincene mai au nevoie de cel putin 10 microbuze

Gabriel Sava
13 aug 2010 809 vizualizări
Necesarul a fost inaintat Ministerului Educatiei, insa nu s-a primit nici un raspuns

Pentru desfasurarea normala a cursurilor, mai multe scoli din judet ar avea nevoie de unul sau chiar de doua microbuze care sa transporte elevii de acasa la scoala si retur. "Noi am transmis situatia cu necesarul de microbuze pentru judetul Vrancea. Conform calculelor noastre, in regim de urgenta ar fi nevoie de minimum 10 microbuze. Sint mai multe localitati unde elevii vin din sate aflate la distanta mai mare de scoala si ar fi nevoie de macar un microbuz", a declarat Stan Rogoz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean. O situatie speciala legata de lipsa unui mijloc de transport pentru elevi a fost la Cirligele, care a fost rezolvata insa prin transferul unui microbuz scolar de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" Focsani. Printre scolile care se regasesc pe lista de solicitari si care, pina acum, nu au beneficiat de microbuze, se numara Scoala cu clasele I-VIII de la Boghesti, cea cu clasele I-VIII de la Cotesti, doua scoli din Garoafa, respectiv Scoala nr. 1 si scoala de la Ciuslea, Scoala de Arte si Meserii Straoane si Scoala cu clasele I-VIII Timboiesti. La mai multe unitati de invatamint s-a cerut suplimentarea numarului de microbuze pentru a se asigura transportul la timp al elevilor si a evita decalarea orarului. Cea mai mare distanta de la care sint adusi copii este, conform reprezentantilor ISJ Vrancea, de 10 km. "Pina acum nu am primit nici un raspuns de la minister insa nu am auzit nici de la colegii din alte judete nimic despre o eventuala serie noua de microbuze scolare. Asteptam", a precizat inspectorul Stan Rogoz. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.