Educație

Panciu mai are un liceu, dupa transformarea SAM

Gabriel Sava
13 aug 2010 3230 vizualizări
Peste 170 de elevi vor incepe cursurile la noul Liceu Tehnologic Al. I. Cuza

Din luna septembrie, fosta Scoala de Arte si Meserii Panciu va functiona cu statut de liceu tehnologic. Solicitarea pentru transformarea SAM Panciu in liceu tehnologic a fost depusa de conducerea unitatii de invatamint inca de anul trecut. Pentru ca inspectia in vederea acreditarii a venit in timpul anului scolar, noul liceu are girul sa functioneze din anul scolar 2010-2011. "Echipa de la ARACIP a venit in inspectie si ulterior am primit o autorizare provizorie de functionare. In acest fel, fosta SAM se transforma in Liceul tehnologic "Alexandru Ioan Cuza". In afara de clasele care vor continua pe filiera tehnologica pe care au inceput, vor mai fi inca trei clase de seral", a declarat Valeriu Jalba, directorul de la Scoala nr. 1 Panciu, care incorporeaza si fosta SAM. Noul liceu tehnologic are acreditata pe filiera tehnologica un profil de tehnician in turism si alimentatie insa conducerea face eforturi pentru obtinerea aprobarii pentru inca doua specializari. Liceul va mai avea inca o clasa de completare, iar pe ruta progresiva o clasa, echivalentul clasei a XI-a de liceu. Initial, la nivelul ministerului au fost aprobate doua clase de seral, respectiv a XI-a si a IX-a, insa, pentru ca numarul solicitarilor a crescut, a mai fost infiintata inca o clasa. "Avem mai multe solicitari pentru clase de seral", a declarat directorul Jalba. Acesta spune ca liceul va continua cursurile in sediul comun cu Scoala nr. 1 Panciu, dar ca va avea inca trei laboratoare tehnologice care vor fi organizate in sediul fostei scoli generale cu clasele I-IV de la Crucea de Sus. "Pentru transformarea in laboratoare s-a alocat in luna mai, prin Hotarire de Guvern, suma de 200.000 de lei cu care am inceput deja amenajarile", a precizat directorul. Noul liceu tehnologic va fi al doilea liceu din Panciu dupa cel teoretic "Ioan Slavici". (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
Pai e liceu din luna februarie si institutia foloseste denumirea de liceu tehnologic inca de atunci. Ce scrii tu aici nu e nou. Ai lipsit din oras?
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
HUAA CACAT DE SCOALAA
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
da e bine cum a facut domnul jalba bandrabur valeriu
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
VA MULTUMESC DOMNULE DIRECTOR PENTRU TOT CE ATI FACUT PENTRU SCOALA PANCIU.SUNTETI UN OM FOARTE BUN NU VA MAI FI NIMENI NICIODATA CA DUMNEAVOASTRA.
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
NIMENI NU VA MAI FACE CE ATI FACUT DUMNEAVOASTRA IN ACEEA SCOALA ATI FACUT TOTUL PERFECT. DE ACEEA AM VENIT SI ANUL ACESTA DE DRAGUL DUMNEAVOASTRA MAI MULT. SA AVETI NUMAI SANATATE PT TOT BINELE CARE citeste integral
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
ATI IESIT FRUMOS IN POZA
, acum 739397 zile, 22 ore, 27 minute, 1 secunda
SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT LUI DOMNUL JALBA BANDRABUR VALERIU.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.