Educație

Doua edituri refuza sa mai aduca manuale pentru elevi

Gabriel Sava
12 aug 2010 881 vizualizări
De vina este pretul negociat cu Ministerul Educatiei

Doua edituri care au intrat in licitatia nationala pentru manuale scolare nu au mai onorat citeva dintre comenzile facute la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. "Licitatia a fost facuta la nivel de minister iar preturile au fost stabilite de asemenea la nivel national. Este vorba de manualele de romana pentru clasele a IX-a si a X-a de la editura Art si de cele de matematica pentru aceleasi clase, de la editura Malth Pres, pe care nu le-am mai primit. Din cite am inteles, cele doua edituri s-au razgindit in privinta preturilor negociate cu ministerul, pe care le considera prea mici. Profesorii vor opta, in acest caz, pentru alte manuale", a declarat Maricica Gheorghita, consilier in cadrul Serviciului Administrativ la ISJ Vrancea. Reprezentanta Inspectoratului Scolar spune ca, cel putin pentru elevii de clasa a X-a, schimbarea manualului va insemna o discontinuitate care afecteaza calitatea actului educational. La nivelul judetului, din partea MECTS au fost alocati 286.000 lei pentru achizitia de manuale. Suma ar trebui sa acopere necesarul de manuale noi pentru scolile din judet, mai ales ca acestea se completeaza, de la an la an, cu manuale mai vechi, din cele recuperate. Inspectoratul si-a luat in calcul data de 21 august drept limita pentru a aduce toate cartile necesare desfasurarii in bune conditii a actului de invatamint. "Acesta e termenul pe care ni l-am propus noi insa respectarea lui nu tine numai de inspectoratul scolar", a completat Maricica Gheorghita. In acest moment, conform legii, doar elevii claselor I si cei cu afectiuni cronice primesc manuale in regim gratuit. Restul elevilor sint obligati ca, la finalul anului scolar, sa restituie cartile catre unitatile de invatamint de unde le-au primit. Cei care doresc sa pastreze cartile sint obligati sa le cumpere cu bani din propriile buzunare.(Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.