Educație

Proiect de formare continua pentru profesorii vrinceni

Gabriel Sava
10 aug 2010 1138 vizualizări
Cursurile vor fi gratuite iar participantii vor primi atestate profesionale

Profesorii din judet care cunosc tainele informaticii au posibilitatea de a participa la un proiect derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Proiectul "Profesorul - creator de soft educational" este derulat in cadrul programului de formare "Proiectarea soft-ului educational" iar cei interesati se pot inscrie pina pe 15 septembrie, urmind ca rezultatele selectiei sa fie anuntate cu doua saptamini mai tirziu. La nivel national, proiectului i se pot alatura 1.500 de cadre didactice care trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii: sa fie profesori in sistemul de invatamint preuniversitar si sa aiba bune abilitati de utilizare a calculatorului, dovedite prin diplome. "Obiectivul proiectului consta in elaborarea si implementarea unui program de formare continua pentru 1.500 de cadre didactice din invatamintul preuniversitar, in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode active de predare-invatare", se arata in invitatia lansata de Directia Generala Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii din cadrul MECTS. Cursurile, care sint gratuite, vor incepe in octombrie si dureaza 89 de ore, din care 56 sint dedicate activitatilor fata in fata cu formatorii, pe parcursul a sapte zile de weekend, restul urmind a fi derulate online. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 2 ore, 54 minute, 50 secunde
imi place sa fac prezentari. despre tot ce inseamna unitati, ce lor care vor sa faca multe realizari plcute multa bafta in continuare sa aibe de acuma inainte.
, acum 739398 zile, 2 ore, 54 minute, 50 secunde
Daca esti cumva profesor, impusca-te pentru ca faci aceasta categorie de ras.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.