Educație

Sandulachi si-a contestat sanctiunile in instanta

Ziarul de Vrancea
23 nov 2005 2242 vizualizări
Fostul director de la Pedagogic a dat in judecata Inspectoratul Scolar, pentru observatia primita pentru transferul ilegal al unui elev.

Fostul director al Liceului Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, Dumitru Sandulachi, este decis sa iasa nepatat din scandalurile in care a fost implicat in ultimul timp. Profesorul a contestat in instanta atit o sanctiune primita de la Inspectoratul Scolar Judetean, cit si o decizie a Judecatoriei Focsani, prin care a fost amendat administrativ cu sumade 1 milion de lei. Prima sanctiune, concretizata printr-o simpla observatie scrisa, i-a fost aplicata fostului director pentru nerespectarea legislatiei in privinta transferului unui elev din Fagaras. Acesta a fost trecut in catalog, la clasa unde era diriginte Tudor Gogancea, actualul director al liceului, fara a fi sustinut si promovat un examen de diferenta la limba latina. Sanctiunea a fost aplicata ambilor profesori, dupa ce secretara liceului, Paula Roscan, a trimis o sesizare scrisa la Ministerul Educatiei. Datorita acestei sanctiuni, cei doi nu vor mai putea candida pentru functii de conducere pe o perioada de patru ani, dar nici nu vor putea beneficia de salarii sau gradatii de merit. Acesta poate fi si un motiv pentru care Dumitru Sandulachi a contestat in instanta decizia ISJ Vrancea. "Desi Dumitru Sandulachi ne-a chemat in instanta, nu s-a prezentat la primul termen. Noi am depus toate actele si voi insista ca procesul sa se judece la urmatorul termen, pe 5 decembrie. Sanctiunea a fost aplicata corect", ne-a spus jurista ISJ, Manda Dumitrascu. Profesorul Dumitru Sandulachi a facut recurs si impotriva deciziei aplicata de Judecatorie, in urma procesului intentat de fosta presoara de sport a Liceului Pedagogic, Profira Ionescu. Aceasta l-a dat in judecata pe fostul director pentru amenintare si insulta, in urma unui incident petrecut in toamna anului trecut. Dupa aproape un an de sedinte de judecata, Sandulachi va trebui sa-i plateasca profesoarei Ionescu daune de 10 milioane de lei, pentru acuzatia de insulta. De asemenea, fostul director a fost condamnat si la plata unei amenzi administrative de 1 milion de lei. Cum si aceasta din urma sanctiune are efecte pe linie profesionala, ex-directorul a facut recurs. De altfel, si Profira Ionescu a contestat decizia

instantei. (N. CRISTEA, C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.