Educație

Toti prescolarii au loc in gradinitele din Focsani

Iulia Crețu
4 aug 2010 733 vizualizări
O masa pe zi la cresa costa 6 lei, in timp ce la gradinita este 7 lei

Primarul Decebal Bacinschi da o veste buna parintilor ingrijorati ca nu au unde sa-si inscrie copiii la crese sau gradinite. "Nu sint probleme. Toti copiii vor avea loc", a dat asigurari edilul de pe Milcov. Acesta a completat ca lucrarile de igienizare in unitatile de primire pentru cei mici sint gata, asa cum se intimpla la cele doua crese, care si-au inceput activitatea de luni, sau aproape gata, in cazul gradinitelor. Acestea isi deschid portile pentru copii de la 1 septembrie, iar activitatea cu educatorii incepe de la 15 septembrie. "Lucrarile de igienizare sint 50% realizate. In 19 unitati de invatamint se desfasoara cu personal propriu, iar in alte 13 am adus personal calificat, pentru ca lucrarile sint mai complexe. Pentru gradinite avem inscrisi 635 de copii. Noi ar trebui sa asiguram locuri pentru 62 de micuti. Vom pregati inca 3 grupe la Gradinita nr. 2 cu program prelungit, in conditii foarte bune. La crese avem 60 de copii care ar mai trebui sa fie primiti, pe linga locurile existente. Dar, experienta anilor trecuti, cind parintii nu-i aduceau, ne face sa ne gindim ca nu vor fi probleme nici in acest an", a precizat primarul Decebal Bacinschi. Municipalitatea a alocat suma de 1,1 milioane lei pentru alocatiile de hrana pentru copii, un meniu zilnic la cresa fiind in valoare de 6 lei, in timp ce la o gradinita cu bucatarie proprie alocatia zilnica ajungea la 7 lei, potrivit tarifelor din anul scolar trecut. Daca se apeleaza la servicii de catering, mincarea de zi cu zi pentru copiii de gradinita poate ajunge si la 18 lei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.