Educație

Va invitam sa povestim Focsaniul!

Gabriela Draghici
31 iul 2010 1147 vizualizări
Asociatia Epsilon III a demarat un proiect ce isi propune a colectiona povestile de orice fel ale focsanenilor, in format text, foto si video u povestirile vor fi reunite intr-o expozitie viitoare Povestesc Focsaniul -Tatueaza Focsaniul cu povestirile tale este un proiect derulat de Asociatia Epsilon III (Bucuresti), finantat de Uniunea Europeana prin programul Tineret in actiune si coordonat de focsaneanul Adrian Ciglenean

Proiectul vine in continuarea altor concepte deja puse in practica cu succes, "Minotaur de Focsani", spectacolul inedit al teatrului labirint si "Povestind Bucurestiul". "Ne-am gindit cu mic, cu mare, ca orasul are nevoie de un brinci sa iasa din apatie. C-o fi sut, c-o fi ghiont, c-o fi mingiiere, e decizia voastra. Numai sa fie bagat in seama", deschide insufletit expozitia virtuala Adrian Ciglenean. "Povestesc Focsaniul" nu este nimic altceva decit refuzul povestitorilor de a asista pasiv la intimplarile Focsaniului, de a pune inventivitatea si fantezia lor intr-o incercare de a scrie orasul in cuvinte, fotografii si filmulete. De ce il iubim, de ce ne-am saturat de el, daca are viitor relatia noastra cu acesta si poate cel mai important, ce putem face noi pentru el. Ce se cere de la voi este sa intrati pe site (http://povestesc-focsaniul.ning.com), sa puneti mina pe taste, filtrindu-va povestile prin ratiune, dar si prin suflet. Cei interesati pot trimite o fotografie, un desen, un clip sau o scurta povestire despre Focsani la adresa povestescfocsaniul@gmail.com, sau le pot posta direct pe site-ul mai sus amintit . Proiectul are mai multe etape si este impartit in doua categorii, artistic si reportaj. Materialele primite vor ajuta la punerea in practica a unui teatru-labirint in oras in luna august, cu consimtamintul participantilor. Pe baza reactiilor pozitive pe care le-a primit, concursul se va extinde catre toamna, cind se va gasi un spatiu stabil pentru o expozitie a materialelor primite. Asociatia beneficiaza deja de sprijinul Galeriei de Arta si se urmareste reamenajarea si reactivarea spatiului pus la dispozitie. Site-ul abunda in fragmente de amintiri ale povestitorilor focsaneni, se scriu povesti consumate pe bancile din parcurile focsanene la un schimb de vorbe intre prieteni, se intersecteaza ginduri si experiente din dedesubturile orasului inca ramase in subconstient . "Suntem foarte incintati ca e cumva primul pas spre un fel de reanimare a Focsaniului, pentru ca era si timpul", ne spune Alexandra Mocanu, una dintre participante. Proiectul asteapta sa spui cine esti, cum te intelegi cu orasul, ce te-a invatat si ce-ai vrea sa schimbi la el. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.