Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 796 vizualizări
Vin manuale noi la ISJ

Reprezentantii scolilor din judet sint asteptati la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) sa isi ridice manualele. Si ieri a ajuns un transport de carti la sediul ISJ, care vor fi impartite in teritoriu. Editurile au termen pentru trimiterea cartilor pina pe data de 21 august. Fata de anul trecut, bugetul alocat cumpararii de manuale s-a marit deci, implicit, numarul de achizitii este mai mare. Cresterea TVA- ului nu a influentat cumpararea editiilor. In librarii preturile manualelor variaza intre 12 "" 35 lei. "Au sosit multe abecedare si manuale de matematica, deci toti elevii din clasele primare vor primi carti noi, cu exceptia celui de religie care va fi recuperat din anii trecuti ", ne-a spus Maricica Gheorghita, consilier economic in cadrul ISJ Vrancea. Pentru celelalte clase, se vor distribui manuale in functie de necesitatea fiecarei scoli. Rechizitele vor fi primite pina la data de 2 august. Pentru invatamintul special nu se primeste anul acesta nimic. Momentan, nici un director nu a venit sa ridice manualele. (C. ROIBU)

Inscrieri la cursul TIC de la CCD


Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani ii asteapta si in acest an pe profesorii care vor sa-si perfectioneze aptitudinile de lucru pe calculator. Astfel, in perioada 16-27 august se fac inscrieri pentru cursul TIC acreditat, curs ce va incepe luni, 30 august, de la orele 9.00, la CCD. "Cadrele didactice si didactice auxiliare care doresc sa participe sint rugate sa depuna dosarul de inscriere cu urmatoarele documente la secretariatul CCD: copie dupa actul de studii care atesta specialitatea, copie de pe certificatul de nastere, copie de pe certificatul de casatorie, copie de pe buletin si o adeverinta de la scoala din care sa rezulte functia pe care sint incadrati. Actele trebuie sa fie copii conforme cu originalul, semnate si stampilate de catre directorul scolii", detaliaza reprezentantii institutiei. De mentionat ca pentru a urma acest curs dascalii trebuie sa plateasca 360 de lei. Prima rata de 180 lei se achita la prima sedinta, pe 30 august, iar cea de-a doua in perioada 4-8 octombrie 2010. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.