Educație

Casa Blum intra in reabilitare

Iulia Crețu
23 iul 2010 1082 vizualizări
Colectia de carti de la Sala de lectura a Bibliotecii trebuie sa-si gaseasca un sediu provizoriu

Sala de lectura a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea din Str. Mihail Kogalniceanu nr. 13 va intra in reabilitare cu bani de la Banca Mondiala. Consiliul Judetean Vrancea a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici si cofinantarea obiectivului de investitii "Consolidare si modernizare Biblioteca Judeteana «Duiliu Zamfirescu»". Valoarea investitiilor este de 3.059.981 lei, din care constructie si montaj 2.195.049 lei, durata de executie fiind de un an. "Obiectivul va fi finantat astfel: 1.820.249 lei, fonduri asigurate din Program (finantare Banca Mondiala si Guvernul Romaniei), 1.239.732 lei, fonduri de cofinantare asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judetean Vrancea", scrie arhitectul sef al CJ, Daniela Olaru, in referatul care a stat la baza proiectului aprobat in sedinta de miercuri. Pentru ca imobilul va intra in reabilitare, bibliotecarii trebuie sa gaseasca un spatiu provizoriu de depozitare pentru colectia imensa de carti. Sala de lectura functioneaza intr-un imobil monument istoric, cunoscut si sub numele de Casa Blum. "Actualul sediu al bibliotecii a fost construit de dr. Herman Blum, la sfirsitul secolului al XIX-lea. Casa apartine stilului eclectic avind elemente ale arhitecturii de sfirsit de secol XIX din Europa apuseana cu decoratiuni din stuc. Dupa nationalizare, casa a fost transformata in sediul OCOT(Oficiul Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie Vrancea)", dupa cum se arata intr-o prezentare a Directiei de Cultura Vrancea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.