Educație

Directori de 9 si 10 la cultura focsaneana

Doina Ganea
21 iul 2010 983 vizualizări
Cei patru directori ai institutiilor de cultura focsanene au fost apreciati de alesii locali cu note numai de 9 si 10 u nota maxima a primit insa directorul Teatrului Municipal, actorul Sorin Francu pentru o activitate culturala fara egal u in acest an, trei spectacole de teatru au fost anulate din cauza ca biletele nu au fost vindute

Teatrul Municipal Focsani " Mr. Gh. Pastia" este singura institutie de cultura subordonata Consiliului Local Focsani care a satisfacut plenar exigentele consilierilor locali. Acestia au evaluat luna trecuta managementul celor patru institutii de cultura subordonate: Teatrul Municipal, Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Ateneul Popular si Formatia Corala Traditionala "Pastorala". Directorii acestora si-au prezentat rapoartele de activitate si au raspuns mai multor intrebari venite din partea comisiei de evaluare, singurul "candidat" care a obtinut nota 10.00 fiind directorul Teatrului, Sorin Francu. Directorul Ansamblului Folcloric, Maria Murgoci a fost notat cu 9.75, iar profesorul Dumitru Sandulachi, dirijorul corului "Pastorala", cu nota 9.00, iar directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghita, a obtinut nota 9.50. Cei trei directori au primit mai multe recomandari care au in vedere continuarea colaborarii cu institutiile/ organizatiile de cultura, estimarea cit mai aproape de posibilitatile de realizare si incasare a veniturilor si cheltuielilor pe anul 2010 si o implicare mai mare in atragerea de fonduri, pe cit se poate nerambursabile. Potrivit raportului de evaluare, directorul Teatrului Municipal Focsani, Sorin Francu, a obtinut nota maxima pentru managementul institutiei culturale pe care o conduce. în raportul de activitate pe anul 2009, al Teatrului Municipal, se arata ca institutia a realizat trei premiere, patru reluari sau refaceri de spectacole si 54 de reprezentatii teatrale, dintre care 14 spectacole. "Drept urmare, sumarul activitatilor minimale din anul 2009, defalcate pe proiecte/activitati demonstreaza indeplinirea criteriilor care stau la baza activitatii culturale specifice institutiei publice de cultura. Comisia a apreciat ca in anul 2009 institutia si-a indeplinit misiunea stabilita initial si programul cultural minimal, indicatorii financiari fiind realizati in totalitate", se arata in decizia comisiei. Raportul de evaluare arata ca, potrivit lui Sorin Francu, veniturile institutiei nu vor creste in perioada urmatoare avind in vedere ca trei spectacole au fost anulate din cauza ca biletele nu au fost vindute. Din acest motiv a fost micsorat tariful biletelor, tocmai pentru a atrage publicul.


Sandulachi, urecheat ca nu atrage fonduri de proiecte


Una dintre problemele indicate de directorul teatrului a fost lipsa mijlocului de transport pentru ca trupa de teatru sa se deplaseze la evenimentele unde este invitata. Aceeasi problema a indicat-o si directorul Ansamblului Folcloric Profesionist "Tara Vrancei", Maria Murgoci. In plus, aceasta s-a mai plins si de lipsa spatiului deoarece imobilul in care isi desfasoara activitatea este temporar in reparatii. Managerul institutiei a aratat membrilor comisiei ca, in perioada 2007-2009, ansamblul a participat la Summit-ul Regiunilor si Oraselor Europene de la Praga, iar in anii trecuti a participat la evenimente culturale in cadrul proiectului transfrontalier "Folclorul Romanesc in dialog cu artele si cultura europeana" in Italia, la Tivoli. Ansamblul a mai sustinut spectacole in Austria, Franta Scotia si Irak. Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular, a reclamat si el lipsa spatiului, ca fiind unul dintre impedimentele bunei desfasurari a activitatii sale pe anul trecut. Comisia a mai apreciat ca Dumitru Sandulachi, managerul Corului "Pastorala", "nu a depus eforturi de a atrage surse suplimentare de finantare pentru proiecte culturale". Membrii comisiei i-au recomandat intocmirea de proiecte culturale cu finantare nerambursabila. Alesii locali au aprobat insa in unanimitate rezultatele finale ale evaluarii celor patru manageri pe anul trecut. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.