Educație

100.000 de lei pentru Casa Corpului Didactic

Iulia Nicolaie
21 iul 2010 1288 vizualizări
Cursurile din cadrul proiectului de jumatate de milion de euro care vor instrui 500 de profesori din judet ar putea incepe in octombrie

Educatia primeste bani si pe timp de criza. Proiectul Forcad "Dezvoltarea oportunitatilor de formare continua pentru cadrele didactice, prin utilizarea de resurse digitale in sistem blended learning" este pe cale de a fi infaptuit, dupa ce Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani a primit 100.000 de lei. "S-a primit o prima transa de 100.000 de lei si ne asteptam la a doua. Cel tirziu in luna octombrie vor demara si cursurile", a precizat directorul coodonator al institutiei, Janet Popoiu. Proiectul Forcad ofera cadrelor didactice oportunitatea parcurgerii unor cursuri in format combinat. Astfel, programul include atit sesiuni in sala in care cursantii pot lucra in echipa si pot interactiona nemijlocit cu colegii si cu formatorul, cit si sesiuni de instruire la distanta, mediate de resurse digitale, care le permit sa se autoinstruiasca folosind materiale multimedia interactive. Valoarea programului educational organizat de CCD Focsani, Softwin si cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean se ridica la jumatate de milion de euro si are ca scop instruirea a 500 de profesori din judet. Cursantii vor lucra in grupe de cite 25, iar accesul la internet este una dintre conditii, pentru a putea participa la cursuri si de acasa. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesului cadrelor didactice din invatamintul vrincean la oportunitati de formare continua in domeniul psihopedagogiei prin intermediul unui program de formare inovativ, bazat pe resurse digitale. Cu toate acestea, programul ar putea fi in pericol, intrucit spatiul in care isi desfasoara activitatea Casa Corpului Didactic inca nu a fost desemnat ca fiind, in mod oficial, fie in proprietatea Consiliului Judetean, fie in cea a Ministerului Educatiei. "Nu am mai primit nici un document prin care sa ni se comunice faptul ca imobilul e al Ministerului Educatiei sau al Consiliului Judetean", a declarat Janet Popoiu. Incertitudinea vizavi de apartenenta cladirii a aparut dupa ce in hotarirea CJ cu numarul 41 din 28 aprilie, prin care spatiul de la etajul I al Casei Corpului Didactic "Simon Mehedinti" este dat in folosinta Muzeului Vrancei. Daca salariatii CCD, in numar de 16, s-ar muta la parter, activitatea casei ar fi blocata, avind in vedere ca in acel spatiu se tin cursurile de specializare pentru profesori. Tot la etajul I functioneaza si sindicalistii de la SLI. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.