Educație

Revistele literare vrincene va invita la lectura

Valentin Muscă
19 iul 2010 751 vizualizări
ProSaeculum , Oglinda literara si Salonul literar sau peste 300 de pagini cu subiecte cu si despre vrinceni

Trei din cele mai cunoscute reviste vrincene ii invita in miez de vara pe cititorii la o pasionanta lectura de vacanta. Nu mai putin de 300 de pagini, cu articole si studii redactate, in parte, de autori din Vrancea sau despre autori din judet pot fi o alternativa la pierderea timpului. In ciuda crizei, editorii revistelor "ProSaeculum", "Oglinda literara" si "Salonul literar" au reusit sa mai scoata un numar din prestigioasele publicatii, gratie carora imaginea pozitiva a Vrancei se exporta in spatiul cultural romanesc. Revista "Oglinda literara" a Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, patronata de scriitorul Gheorghe Andrei Neagu, ne ofera in acest numar interesante lecturi din vrincenii Camelia Ciobotaru, Gheorghe Mocanu, Janine Vadislav, Mariana V. Vartosu, Stefania Oproescu, Virgil Panait si Gh. Andrei Neagu. Revista "Salonul literar", a Fundatiei Social-Culturale "Miorita" din Odobesti, patronata de scriitorul Ion Culita Usurelu, se deschide cu un interviu luat de editor scriitorului Florentin Popescu. Dintre cei care semneaza in acest numar amintim pe ginditorul Adrian Botez, I. Vintila, E. Trompac, Ionel Bandrabur, Nelu Taman, Radu Borcea si pr. D. Patrascanu. In sfirsit, revista "ProSaeculum", fondata se regretatul Al. Desliu, ne ofera in premiera citeva pagini de istoria sanscritologilor romani de ieri si de azi, redactata de sanscritologul Florinel Agafitei, lucrare care se afla sub tipar la editura Halard din Bucuresti. De asemenea, "ProSaeculum" publica in premiera pagini din jurnalul inca nepublicat al celui mai mare pedagog crestin roman, sovejanul Simion Mehedinti. Acest lucru a fost posibil prin bunavointa profesorului Costica Neagu, cel care editeaza "Simion Mehedinti, Opere complete" si pregateste pentru tipar fabulosul jurnal al savantului din Soveja. Nu am spicuit decit o parte din autorii care publica in aceste reviste pentru a va indemna la o lectura placuta din care vom afla si imaginea unui judet mai putin buruienos ca lumea politica vrinceana care ne intoxica viata zi de zi. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 22 ore, 7 minute, 51 secunde
Felicitari celor care patroneaza aceste superbe reviste! Felicitari sponsorilor care sustin aceasta sfanta treime a culturii din Vrancea! Un punct negru pentru cei care se ocupa cu distribuirea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.