Educație

Noul sediu al Inspectoratului Scolar a inghitit 25 miliarde de lei

Camelia Stănilă
16 nov 2005 799 vizualizări
Lucrarile au inceput in 1997, dar nici in prezent nu sint gata.

Noul sediu al Inspectoratului Scolar Judetean, ridicat in apropierea Scolii nr. 3 Focsani, a "inghitit" pina acum aproximativ 25 de miliarde de lei. Desi lucrarile la cladirea care ar trebui sa-i gazduiasca pe inspectorii scolari au demarat in 1997, ele nu au fost finalizate nici pina la ora actuala. De remarcat este ca, la data realizarii proiectului, in anul 1996, lucrarea a fost evaluata la doar 8,5 miliarde de lei. Oficialii din ISJ spun ca sediul nu este gata din cauza prostei finantari de care a beneficiat, banii venind cu tiriita. "Lucrarile la sediul ISJ se fac cu SC General Construct, care a cistigat licitatia in anul 1997. Nu trebuie interpretat, lucrarile au fost realizate fragmentat datorita slabei finantari. Anul acesta am primit doar 500 de milioane de lei, pe care i-am cheltuit in ianuarie- februarie. Din lipsa de bani, lucrarile au fost sistate. Abia acum am mai primit 2,5 miliarde de lei, pe care va trebui sa-i cheltuim pina la sfirsitul anului, desi nu stim sigur daca vom reusi. Lucrarile au inceput deja. Cladirea este inchisa, asa ca se va lucra doar la interioare. Se monteaza caloriferele, urmeaza centrala, pentru ca vrem sa dam drumul la incalzire, pentru a putea executa lucrarile", a precizat Costel Militaru, de la Biroul de Investitii al ISJ Vrancea. Desi cladirea mai necesita doar finisaje interioare si exterioare, cele 2,5 miliarde de lei primiti luna aceasta nu vor fi suficienti pentru finalizarea lucrarilor. Dupa cum au precizat oficialii din invatamint, noul sediu ar mai necesita 7-8 miliarde de lei. Sediul Inspectoratului Scolar este realizat cu bani de la Guvern, alocati prin Banca Mondiala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.