Educație

O noua sansa pentru profesorii cu chef de invatat

Iulia Nicolaie
14 iul 2010 1319 vizualizări
Pina pe 5 septembrie in acest an, cadrele didactice se pot inscrie la cursuri gratuite pentru a-si schimba specializarea

Cadrele didactice care vor sa-si suplimenteze veniturile si sa obtina o noua specializare pot face acest lucru gratuit prin intermediul proiectului "Mergi mai departe"¦ O noua specializare, sansa ta". Astfel, 1.000 de cadre didactice din mediul preuniversitar au sansa de a avea acces la o noua specializare, prin participarea la programe de formare de nivel postuniversitar, adaptate tehnologiei educatiei la distanta. Programele de formare ce urmeaza a fi implementate in cadrul proiectului sint programe de conversie profesionala de nivel postuniversitar, cu o durata de 3 sau 4 semestre si se finalizeaza cu examen de absolvire, promovarea acestuia conferind dreptul de a obtine o diploma si de a profesa in noua specializare. Pentru a urma aceste cursuri, cei interesati trebuie sa fi absolvit cu diploma de licenta un program de studii universitare, sa fi predat minim doi ani din ultimii cinci in invatamintul preuniversitar si sa nu fi beneficiat de un program de formare cu durata mai mare de un an sau care sa corespunda unui numar mai mare de 60 de credite, in cadrul unor proiecte finantate din fonduri publice, in ultimii ani. Inscrierile se fac in perioada 1 iunie - 5 septembrie. De mentionat ca universitatile partenere unde se pot inscrie dascalii sint Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj Napoca, Universitatea "Transilvania" din Brasov, Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. "Proiectul a fost lansat pentru a acorda a doua sansa cadrelor didactice, pentru a ocupa alte posturi decit cele pe care le-au dobindit anterior si pentru ca acestia sa aiba noi oportunitati in cariera. Cursurile sint gratuite", a precizat Cristina Nedelcu, inspector responsabil cu perfectionarea in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean. Proiectul a demarat la inceputul anului si se va derula pe o perioada de 3 ani, fiind implementat de catre Ministerul Educatiei, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.