Educație

Maricel Cosor si soferii lui Hornea si Oprisan au fost picati la bac

Silvia Vrînceanu Nichita
12 iul 2010 2705 vizualizări
Procuratorul de paduri Maricel Cosor a vrut sa-si ia diploma de bacalaureat la liceul silvic din comuna Vidra u printre cei care au incercat sa obtina diploma de maturitate se numara soferul subprefectului Sorin Hornea dar si fostul sofer de incredere al baronului Marian Oprisan

Si in acest an scolar si-au incercat norocul la bacalaureat mai multi candidati trecuti de prima tinerete, care au urmat cursurile liceale la seral, cu frecventa redusa. Chiar daca nu au avut prea mult succes anul acesta, toti au fost de acord ca invatarea este buna pe tot parcursul vietii si ca o diploma de studii se poate obtine la orice virsta daca te pregatesti corespunzator. Cunoscutul procurator de paduri Maricel Cosor, care reprezinta in regiune interesele imobiliare ale unor fosti boieri luminati, a incercat sa-si obtina diploma de bacalaureat la Grupul Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra, la specializarea stiintele naturii, insa a picat examenul cu gratie. Omul de afaceri nu a "picat" pe subiect nici la romana, nici la matematica, singura nota de trecere, 5.3, fiind obtinuta la biologie. La romana a obtinut un certificat care il atesta ca fiind utilizator cu competente medii. In virsta de 51 de ani, Maricel Cosor nu a recunoscut ca el ar fi fost candidatul care a sustinut examenul la liceul silvic din Vidra, glumind doar ca "nu mai are el atita minte". "O fi alt Cosor, nu stiu!", ne-a raspuns procuratorul, care pare sa fi fost un student mai orientat la scoala vietii.


Doi soferi care vor mai mult de la viata


Si soferul subprefectului Sorin Hornea, Vasile Cepoiu, angajat al Institutiei Prefectului, a incercat sa obtina diploma de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Focsani, insa a picat la limita examenul. Diploma de bacalaureat a incercat sa obtina si Eduard Dumbrava, in virsta de 43 de ani, fostul sofer de incredere al presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, si cel care a preluat la un moment dat una dintre limuzinele "baronului", motiv pentru care a dat declaratii si pe la DNA. Patron de firma, acesta s-a aflat tot printre admitantii de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Focsani, liceu pe care l-a urmat la o clasa cu frecventa redusa. Notele certifica faptul ca acesta nu prea a trecut pe la scoala, doar la matematica avind o medie de toata isprava: 6.85. Ambitiile soferilor nu sint straine de realitate, tinind cont ca fostii conducatori auto ai unor foste notabilitati locale au facut intre timp si facultati si sint angajati pe posturi de juristi in diferite institutii ale statului.


Bostan zice ca notele nu tin cont de hectarele de padure


Seful Inspectoratului Scolar Judetean crede ca picatii celebri nu fac decit sa confirme ca examenul nu a fost fraudat in judet si ii invita pe toti cei care au ratat examenul sa se inscrie la urmatoarele sesiuni daca nu au facut-o deja. "Iata ca nu se poate obtine diploma de bacalaureat in functie de cita padure ai!", a comentat Iordache Bostan, seful scolilor din judet si profesor de matematica la baza, care a tinut sa adauge ca bacalaureatul ramine un examen dificil insa nu imposibil de trecut nici chiar pentru cei cu ghiocei la timple. Anul acesta, mediile absolventilor de liceu au fost mai mici pentru ca s-au eliminat probele orale, unde se obtineau note de 9 si 10. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 23 ore, 39 minute, 9 secunde
....si cati ca ei mai are judetul... Se pare ca primii pasi se fac in ceea ce priveste calitatea invatamantului, dar sunt foarte mici
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.