Educație

Info-Educatie

Silvia Vrînceanu Nichita
12 iul 2010 822 vizualizări
Liceele nu isi fac planul de scolarizare

Liceele vrincene ramin cu locuri neocupate pentru viitorul an scolar. In cea de-a doua etapa de admitere computerizata doar 11 elevi au completat noi fise de optiuni. Chiar daca liceele spera sa-si completeze clasele la seral este putin probabil ca planul de scolarizare sa se realizeze integral. Sefii invatamintului banuiesc ca de teama reducerii normelor didactice unele scoli si-au marit putin planul de scolarizare, insa cresterea a fost artificiala. Cit priveste accesul la licee a elevilor de nota 4, adjunctul ISJ Vrancea, Stan Rogoz, spune ca si acesti copii trebuie inclusi intr-o forma de invatamint in ideea ca vor fi recuperati pe parcurs. Dascalii de la colegiile de renume din judet, care de altfel si-au si ocupat clasele din prima etapa a admiterii, cer insistent un alt sistem de selectie a elevilor in clasa a IX-a, deoarece tezele cu subiect unic sint nerelevante. Si adjunctul Stan Rogoz spera sa se revina la asa numita "treapta", spunind ca "admiterea e sfinta". Pentru anul scolar 2010-2011, in judetul Vrancea au fost aprobate pentru invatamintul liceal, clasa a IX-a, un numar de 3.810 locuri la invatamintul de zi si 210 locuri la invatamintul seral si cu frecventa redusa. Dupa etapele de admitere computerizata au ramas neocupate peste 500 de locuri. (S. V.)


Educatie estivala la Brosteni


Pustii de la Centrul de Zi "Danut" din comuna Brosteni nu au luat vacanta de la concursuri si intreceri. Micii artisti de la Pitulusa au participat cu lucrari la expozitii si simpozioane in cadrul Proiectului International "Diferiti dar egali" derulat la Caransebes, sub egida "2010 -Anul European de Lupta Impotriva Saraciei si a Excluziunii Sociale", unde s-au cistigat diferite premii colective, dar si un premiu I. Incununata de succes a fost si munca celor care frecventeaza cercul de limba engleza organizat in centru. Cursantii au participat la concursul international "Bucuriile Europei" cu un eseu in limba engleza, iar unul dintre elevi a obtinut locul al II lea. Demna de subliniat este si participarea elevilor la Festivalul -Concurs National de Dans "Ritm", editia a XI-a 2010, care a reunit anul acesta 24 de formatii de dans de la Palatele Copiilor din toata tara si care s-a desfasurat in cadrul Zilelor Municipiului Focsani. Printre citigatori s-au aflat si copiii Centrului de zi "Danut", care au evoluat cu trei dansuri rasplatite la final cu aplauze, diplome, medalii si tofeul "Ritm". (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.