Educație

Titularizare cu cod de bare, ca in supermarketuri

Silvia Vrînceanu Nichita
12 iul 2010 2807 vizualizări
sefii Inspectoratului Scolar considera securizarea tezelor de bun augur u printre cei aproape 900 de candidati de la titularizare sint si unii angajati din primarii, speriati ca vor fi dati afara din toamna

Ministerul Educatiei a decis sa securizeze examenul de titularizare din acest an, astfel incit sa elimine pe cit posibil aranjamentele susceptibile de la nivel local. Candidatii la titularizare vor avea aplicata pe lucrare cite un cod unic, la fel ca produsele din magazine, astfel incit profesorul evaluator sa nu aiba acces la numele acestora. Codul de bare va contine numele candidatului si codul numeric personal, dupa cum au precizat oficialii Inspectoratului Scolar, care au primit zilele trecute indicatii de la minister. La intrarea in salile de examen, candidatii vor primi etichete autoadezive cu propriul cod pe care le vor lipi pe fiecare foaie de examen scrisa. In plus, pentru a indeparta tentatia de centrele locale de interese, lucrarile celor 898 de candidati vor fi corectate in alte judete, in functie de specializare. Cel mai probabil, in Moldova vor functiona doua centre de corectura, la Iasi si Neamt, locatia unde pleaca tezele urmind sa fie aflata in ziua examenului. Atit seful ISJ Vrancea, Iordache Bostan, cit si adjunctii sai ne-au declarat ca ministerul a luat o decizie buna si ca in acest fel se elimina suspiciunile de fraudare a examenului. Se stie ca multi candidati cautau "pile" care sa-i ajute sa obtina postul dorit.


20 de educatoare pe un loc


In scolile vrincene au fost declarate titularizabile doar 60 de posturi in acest an. La unele discipline, cum ar fi invatatoare sau religie sint aproape 20 de candidati pe loc. Batalie mare se da si pe posturile de educatoare. Ca o noutate, la examen s-au inscris si citiva bugetari din primarii, speriati de disponibilizarile care se anunta in aceasta toamna. ISJ Vrancea a respins dosarele a peste 40 de candidati inscrisi la examenul de titularizare din acest an, din cauza ca acestia nu aveau absolvita o forma de invatamint superior acreditata. Stan Rogoz, inspectorul scolar general adjunct, spune ca nu este vorba doar de absolventi de la Universitatea "Spiru Haret" si ca au existat chiar si absolventi ai unor facultati de stat care nu aveau acreditata forma de invatamint absolvita. Este vorba despre cei care au facut facultati la distanta, fara frecventa sau frecventa redusa. Cinci dintre acestia au depus deja contestatie, ba chiar au amenintat ca se adreseaza justitiei pe motiv de discriminare. Aceasta pentru ca alti profesori s-au titularizat in anii trecuti tocmai cu acest tip de diploma. Pe fisele de inscriere, unii candidati au bifat atit concursul de titularizare, concursul de suplinire cit si detasarea la cerere. Inspectorul Stan Rogoz spune ca au prioritate la suplinire cei care au trecut printr-un examen de titularizare. Concursul va avea loc pe 14 iulie iar rezultatele se vor afla pe 16 iulie. Inregistrarea contestatiilor este posibila in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, in intervalul 16-18 iulie. Rezolvarea contestatiilor este prevazuta pentru 19 iulie, iar afisarea rezultatelor finale pentru 20 iulie. Prima etapa de repartizare in sedinta publica a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile are loc in intervalul 21-22 iulie. Emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedra are loc in 2 august. Lista cu posturile didactice, catedrele netitularizabile ramase vacante, inclusiv a celor titularizabile ramase neocupate care au devenit netitularizabile si a posturilor didactice/catedrelor rezervate va fi publicata pe portalul Ministerului Educatiei pe 23 iulie. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.