Educație

Scoala non-formala Potpourri are invitati din Bucuresti

Doina Ganea
10 iul 2010 781 vizualizări
Iulian Apostu, asist. univ.dr. la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Universitatea Bucuresti, si Otilia Apostu, asistent de cercetare doctorand la Institutul de Stiinte ale Educatiei Bucuresti, se vor întilni saptamina viitoare cu membrii Clubului tinerilor specialisti in socio-umane pentru discutii libere, non-formale si interactive

Temele abordate se vor concentra pe descrierea mediului universitar prin comparatie cu liceul, din perspectiva unui cadru universitar si a studentului in general, dar si mediul si oferta de studii a Facultatii de Sociologie din Bucuresti. Cealalta tema va trata problema familiei in societatea contemporana, a educatiei si a scolii, plecind de la cartea "Familia si scoala in impas?" la care asist. univ. dr. Iulian Apostu este co-autor. Clubul tinerilor specialisti din cadrul scolii non-formale isi propune pregatirea viitorilor studenti in domeniile: filosofie, stiinte politice, psihologie si sociologie, oferind o alternativa educativa invatamintului traditional. "Asa cum am declarat si la inaugurarea scolii non-formale, ne propunem o altfel de educatie, pentru tineri in special. Aceasta prima intilnire cu invitati care sa vina in sprijinul viitorilor studenti cu informatii concrete, chiar de la surse primare, va fi urmata in timp de altele similare, si din alte domenii. Oricum, toti cei interesati de aceasta discutie sint bineveniti, indiferent de virsta", a precizat Anamaria Catanoiu, presedintele Asociatiei Potpourri. Intilnirile vor avea loc, luni, 12 iulie, si miercuri, 14 iulie, de la orele 16.00, la Directia pentru Cultura Vrancea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.