Educație

Concursul InfoEducatie a ajuns la a 17-a editie

Nicoleta Cristea
10 iul 2010 1049 vizualizări
Elevii pasionati de IT pot participa la cea de-a 17-a editie a Concursului National InfoEducatie, care se va desfasura in tabara montana de la Galaciuc, locul traditional de intilnire a elevilor pasionati de calculatoare.

Concursul se va desfasura in perioada 2 - 8 august si este organizat de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Grupul Scolar "Simion Mehedinti"din Vidra, Administratia Taberelor Vrancea, Directia Judeteana pentru Tineret, Administratia Taberei Galaciuc si Scoala "Ion Diaconu" Tulnici . Concursul este dedicat elevilor cu aptitudini pentru crearea aplicatiilor informatice - soft educational, soft utilitar si pagini web. Fiecare judet doritor poate participa cu o echipa de trei elevi de liceu si un profesor insotitor. In etapa finala a concursului va fi organizat si un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore. Acesta va consta in realizarea unei lucrari software complexe pe o tema data. "Lucrarea imbina elemente de proiectare, programare, design", spun organizatorii. Pe parcursul taberei finale se vor organiza si sesiuni de comunicari pe teme IT si design. Va exista si un curs special de utilizare a mijloacelor video, foto precum camere de luat vederi si aparate de fotografiat. Elevii si cadrele didactice vor beneficia de acces internet, o banda de cel putin 2 Mbps, acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri. Organizatorii cauta sponsori pentru a creste valoarea premiilor si ii invita la Galaciuc si pe premiantii editiilor anterioare. Detalii pot fi gasite pe site-ul infoeducatie.ro, pus la punct de profesorul Emil Onea, creatorul acestui concurs popular printre liceeni. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.