Educație

Facultatea de Psihologie Bucuresti vine la Focsani

Doina Ganea
7 iul 2010 4911 vizualizări
Consilierii locali si-au dat acordul de principiu in cadrul sedintei ordinare de luna trecuta ca Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti sa isi deschida portile si la Focsani.

Oficialii institutiei de invatamint superior au solicitat atribuirea unui teren in vederea construirii unui sediu necesar Centrului de Perfectionare pentru definitivare in invatamint. In acest sens a fost identificat un teren administrat in prezent de Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Solicitarea este motivata de faptul ca Universitatea din Bucuresti a infiintat in 1996 Colegiul Universitar de Institutori la Focsani, care din 2005 s-a transformat in facultate si care acorda licenta in Stiintele Educatiei, specializarea Pedagogia Invatamintului Primar si Prescolar si care scolarizeaza studenti la Focsani. "In prezent, departamentul functioneaza cu chirie in cadrul Liceului Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, spatiu insuficient pentru desfasurarea activitatii. Locatia identificata de Universitatea Bucuresti este situata in partea de sud a terenului aferent Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" care a prezentat in acest sens avizul favorabil al Consiliului de administratie", a explicat primarul Decebal Bacinschi. Tot in cadrul aceleiasi sedinte alesii locali au fost de acord si cu atribuirea Federatiei Romane de Judo a unui teren in vederea construirii unei sali de judo moderne si perfomante in Focsani pe spatiul aferent Scolii nr. 5 "Anghel Saligny". (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.