Educație

Haretistii de la ID sint izgoniti din nou de la titularizare

Silvia Vrînceanu Nichita
6 iul 2010 1385 vizualizări
In jur de 800 de candidati doresc unul din cele 60 de posturi scoase la concurs in invatamintul vrincean Absolventii facultatilor neacreditate nu sint primiti nici la titularizarea din acest an daca facultatea pe care au absolvit-o nu era autorizata la momentul inceperii studiilor.

Cel putin aceasta este dispozitia trimisa in judet de catre Ministerul Educatiei. Potrivit acestei circulare, absolventii sint acceptati la examen doar daca "la momentul inscrierii in anul I de facultate specializarea respectiva era acreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu". Dispozitia nu este insa suficient de clara si a creat nemultumiri in special printre absolventii Universitatii "Spiru Haret" ale caror dosare nu au fost validate. Astazi, seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan, se va deplasa la minister pentru lamuriri suplimentare. In aceasta perioada, ISJ verifica dosarele celor peste 800 de candidati care rivnesc unul dintre cele 60 de posturi libere la catedra, dosarele celor care au absolvit la forma de invatamint la distanta (ID) fiind tratate individual. Validarea dosarelor este un pic mai dificila in acest an intrucit juristul ISJ se afla in concediu medical si s-a apelat la un omolog din Prefectura. Adjunctul Stan Rogoz, presedintele Comisiei judetene de titularizare, spune ca nu doreste sa nedreptateasca pe nimeni, asa ca s-a luat decizia sa fie acceptate si dosarele celor care au urmat o forma autorizata de invatamint, chiar daca actele s-au obtinut in alt an de studiu. "Noi dorim sa se inscrie toti dar iata ca ministerul ne impune niste conditii pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca. Pina la urma, examenul va fi acela care-i triaza pe absolventi, iar nota va spune daca sint pregatiti sau nu sa intre la catedra. Eu nu pot sa judec pregatirea lor dinainte. Cei care vor trece de nota 7 se vor titulariza dar trebuie sa indeplineasca mai si conditiile impuse de minister", ne-a declarat Stan Rogoz. Examenul de titularizare este programat pe 14 iulie, dosarele candidatilor urmind sa fie validate pina miercuri. Dupa cum se stie, "haretistii" au avut probleme si la titularizarea de anul trecut, cind s-a luat decizia eliminarii lor din examen cu ajutorul jandarmilor, ca urmare a unei note interpretabile trimisa de minister. Acestia au apelat la justitie si au cistigat anularea validarii dosarelor de admitere la examen. Cei care rivneau sa fie dascali cu patalama au incercat chiar sa anuleze concursul de titularizare insa nu au continuat procesul. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 18 ore, 46 minute, 15 secunde
NOTA???????????Ea va "spune daca sunt pregatiti sau nu? DE PARCA NU AM STI CE JOCURI DE CULISE SE FAC LA TITULARIZARE....CU SUBIECTE LOCALE CARE SE STIU CU CATEVA ZILE INAINTE!!!!!!!!!!!!!!!
, acum 739392 zile, 18 ore, 46 minute, 15 secunde
Informatie gresita d-na Silvia Vrinceanu....nu este adevarat ca nu au continuat procesul, este total eronat...asta daca vreti sa spuneti lucrurilor pe nume...l-au continuat (in mai putini citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.