Educație

Subiecte de nivel mediu la matematica

Iulia Nicolaie
1 iul 2010 1003 vizualizări
Nici un candidat nu a fost eliminat din examen

Subiectele probei de matematica a examenului de bacalaureat nu le-au adus atita bucurie elevilor precum cele de la limba romana, insa, dupa cum spun inspectorii de specialitate, acestea nu au fost foarte dificile, ci de nivel mediu. "Subiectele de la proba de matematica a examenului de bacalaureat, atit M1, M2 cit si M3 au fost organizate dupa aceeasi structura ca si pina acum. Gradul de dificultate este cel la care ne asteptam pentru ca seamana cu anii 2008, 2009, iar la clasa s-a lucrat cu siguranta asa ceva. Bineinteles ca exista si subpuncte care sa faca departajarea", ne-a declarat Daniela Sirghie, inspector de matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean. Pentru proba de ieri s-au inscris 2.300 de elevi pentru matematica, in timp ce pentru istorie au optat doar 560. De mentionat ca ieri nici un candidat nu a fost eliminat, la proba fiind inscrisi 2.869 de elevi. Dintre acestia au participat 2.834. Tinerii mai au de trecut printr-o noua serie de emotii si vineri, 2 iulie, cind va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii. Cei mai multi, 1.200, au ales biologia, 600 au ales geografia, 80 chimia, 113 economia, 26 logica si argumentare, 45 psihologie, 32 filozofie, 57 sociologie, 61 informatica si 580 fizica. Dupa aceasta ultima proba, pe 4 iulie se vor afisa rezultatele finale. Sesiunea de toamna se va desfasura intre 23 august si 9 septembrie, inscrierile fiind stabilite intre 5 si 9 iulie. De mentionat ca pentru acest examen a fost instituita o linie telefonica verde, 0800.80.11.00, cu apelare gratuita, la care pot fi semnalate eventualele nereguli legate de desfasurarea examenului de bacalaureat. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.