Educație

Vrincenii din Soveja si Valea Sarii, hai-hui prin Europa

Iulia Nicolaie
1 iul 2010 999 vizualizări
Proiectul cultural este subventionat de Comisia Europeana

Fundatia "Simion Mehedinti Miorita" din comuna Soveja si Asociatia "Echanges sans frontieres" Pozauges Franta deruleaza impreuna proiectul de parteneriat "Copii si comune din Europa", subventionat de Comisia Europeana, in cadrul programului "Europa pentru cetateni". 56 de copii si 28 de adulti vor pleca pe 5 iulie intr-o excursie prin Europa, care va cuprinde vizite in Budapesta,Viena, Munchen, Strasbourg, Paris, cu intoarcere pe Coasta de Azur (Bordeaux, Marseille, Saint Tropez, Cannes, Monte Carlo, San Remo, Venetia, Gratz). Transportul este subventionat 70% de Comisia Europeana, iar masa si cazarea, in Franta, integral din bugetul proiectului. Printre obiectivele proiectului se numara permiterea oraselor partenere din Vandee, Romania si Polonia sa construiasca relatii de parteneriat si prietenie, incurajarea tinerilor si copiilor in intelegerea integrarii in Uniunea Europeana. Printre orasele partenere se numara Blonie si Lesznowola din Polonia, 12 comune din judetele Arges, Gorj, Vrancea (Soveja si Valea Sarii) si orasul Sulina. Printre activitatile cuprinse in proiect se numara cunoasterea localitatilor si a vietii acestora, activitati comune socio-multiculturale, sportive si de agrement, vizite, carnavaluri, reuniuni si multe altele. Activitatile se vor derula in orasele Saint-Gilles-Croix-de-laVie si Les Herbiers si in comunele din regiunea Pozauges si imprejurimi. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.