Educație

Candidatii la bac, testati la matematica si istorie

Iulia Nicolaie
30 iun 2010 1505 vizualizări
Circa 2300 de candidati dau proba de matematica

Examenul de bacalaureat continua astazi cu proba obligatorie a profilului. Daca absolventii claselor a XII-a care au fost la profil real dau la matematica, in numar de aproximativ 2.300, alti circa 560 de la profil uman sustin proba la istorie. Programul este acelasi ca la prima proba. Elevii trebuie sa fie in sali la 08.30, intrucit examinarea incepe la 09.00 si dureaza trei ore. Vineri, 2 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii, iar elevii vrinceni deja au optat pentru materiile preferate. Cei mai multi, 1.200, au ales chimie, 600 au ales geografia, 80 chimia, 113 economia, 26 logica si argumentare, 45 psihologie, 32 filozofie, 57 sociologie, 61 informatica si 580 fizica. "Ii rugam pe candidatii de la bacalaureat sa nu mai vina cu telefoanele mobile ca la prima proba", a mentionat vicepresedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul Ion Ionascu. Dupa aceasta ultima proba, pe 4 iulie se vor afisa rezultatele finale. Sesiunea de toamna se va desfasura intre 23 august si 9 septembrie, inscrierile fiind stabilite intre 5 si 9 iulie. De mentionat ca pentru acest examen a fost instituita o linie telefonica verde, 0800.80.11.00, cu apelare gratuita, la care pot fi semnalate eventualele nereguli legate de desfasurarea examenului de bacalaureat. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.