Educație

Incidente minore la proba de romana a bacului

Iulia Nicolaie
29 iun 2010 1291 vizualizări
Un elev a fost prins la copiat, iar un altul a avut un accident si a ajuns la spital u intre altele, elevii au avut de scris un eseu despre omenie u miercuri, 30 iunie, elevii vor sustine proba obligatorie a profilului Prima proba scrisa a examenului de bacalaureat nu a decurs tocmai bine ieri, cind doi absolventi ai claselor a XII-a au avut probleme.

Unul dintre ei, de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", a fost prins cu fituici si dat afara din examen, iar un altul, de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", a ajuns la spital si, fiind sedat, nu a mai avut posibilitatea sa sustina examenul nici macar de pe patul de suferinta. In schimb, tinerii care au ramas sa sustina proba nu au parut coplesiti de subiecte, ci mai mult de emotii. "Subiectele mi s-au parut destul de usoare, oricum am invatat mult inainte, asa ca am fost pregatit. Am avut multe emotii, mai ales pentru ca in acest an notele la aceste probe conteaza mai mult. Nu mai putem mari media cu notele de la oral, cum se facea in anii trecuti", ne-a spus Andrei Vlad, unul dintre elevii care tocmai iesisera de la examen. Oficialii Inspectoratului Scolar spun ca in afara de cele doua incidente minore, desfasurarea examinarii nu a fost afectata. Ieri, cei 2.874 de elevi inscrisi au avut "de furca" la varianta cu numarul 8 dintre cele 10 finale elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare. In cele trei ore, candidatii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre ele cotat cu 30 de puncte. Subiectele de ieri de la Bac la limba romana au fost: comentarea unui text la prima vedere, extras din Iorgu de la Sadagura, de Vasile Alecsandri, descrierea particularitatilor de constructie a unui personaj dintr-un basm cult studiat si un eseu despre ce inseamna omenia, plecind de la proverbul "Fapta buna lauda pe om". "Examenul s-a desfasurat in conditii tehnice normale, conform programarii. Subiectele s-au transmis la timp. Am avut 2.874 de elevi inscrisi, 2.829 prezenti. A fost eliminat un singur elev, care a fost prins copiind. Elevul care a ajuns la spital va participa la sesiunea urmatoare din august, dar are dreptul sa sustina celelalte doua probe", a declarat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Cei de la ISJ au mai adaugat ca elevii de la Pedagogic, care erau ingrijorati ca ar putea sa rateze aceasta sesiune, au sustinut proba fara probleme la centrul de la Colegiul National "Unirea". Marti urmeaza sa fie zi de pauza pentru elevii din judet, pentru ca se va sustine proba de limba si literatura materna si nici un elev nu va da aceasta proba. Miercuri, 30 iunie, elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar vineri, 2 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 4 iulie se vor afisa rezultatele finale. Sesiunea de toamna se va desfasura intre 23 august si 9 septembrie, inscrierile fiind stabilite intre 5 si 9 iulie. De mentionat ca pentru acest examen a fost instituita o linie telefonica verde, 0800.80.11.00, cu apelare gratuita, la care pot fi semnalate eventualele nereguli legate de desfasurarea examenului de bacalaureat. Dupa prima proba scrisa a examenului, "bacalaureatii" s-au relaxat la terasele si la restaurantele din oras. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.