Educație

Elevii de la Pedagogic pot sa dea linistiti bacul

Mihaela Beșleagă
26 iun 2010 781 vizualizări
Da asigurari seful Inspectoratului Scolar, in ciuda faptului ca secretara liceului spune ca situatia este complicata

Examenul de bacalaureat va fi sustinut fara probleme si de elevii clasei a XII-a F, profil "Stiinte ale naturii" de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, care s-au ingrijorat ca pot ramine "pe dinafara" din cauza faptului ca specializarea pe care au absolvit-o nu are acreditare de la minister. Lucrurile au fost lamurite partial ieri de inspectorul general Iordache Bostan, care a precizat ca elevii pot sa dea bacul fara probleme, in acest sens fiind primita o adresa de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului inca de la inceputul anului 2010. "Nu exista nici un fel de problema. Liceul Pedagogic a primit de la Minister in ianuarie o adresa in care isi da acordul si prin care secretara scolii este obligata sa isi intre in atributiile de secretar-sef si sa completeze fisele copiilor. Doamna aceasta a ingrijorat parintii degeaba", ne-a spus "generalul" scolilor, Iordache Bostan. Paulina Roscan, secretara Liceului Pedagogic, a refuzat sa semneze fisele matricole ale celor 22 de elevi pe motiv ca ar face o ilegalitate, neavind la baza un ordin de ministru care sa autorizeze clasa. "In 2006 nu s-a obtinut acreditare, a fost o omisiune, dar asta nu inseamna ca elevii nu pot sa isi dea bacul", a sustinut in continuare Bostan. Absolventii clasei a XII-a F vor sustine examenul de maturitate la centrul Colegiului National "Unirea", diplomele urmind sa li se elibereze, cel mai probabil, tot de la secretariatul colegiului. La rindul sau, secretara scolii, Paulina Roscan, spune ca este internata in spital si ca nu poate fi facuta responsabila pentru o situatie care intra in competenta fostei conduceri a liceului, intrucit profilul a fost infiintat pe vremea cind scoala era condusa de profesorul Tudor Gogancea. Paulina Roscan spune ca nu exista un ordin de ministru care sa autorizeze respectiva clasa, act care ar trebui sa figureze si pe foaia matricola a elevilor. Oficialul scolar se vaita de presiuni din partea ministerului si spune ca ISJ trebuia sa faca la timp demersuri de autorizare a specializarii, dar cum acest lucru nu s-a intimplat adauga ca nu poate fi obligata sa "inchida ochii si sa acopere o ilegalitate de pe urma carora au de suferit elevii". "Cum pot sa emit acte false?", spune Roscan, adaugind ca se asteapta o dispensa de la Minister in legatura cu respectiva clasa. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.