Educație

IMPACT, proiecte pentru cistigarea increderii la tineri

Iulia Crețu
26 iun 2010 594 vizualizări
Cluburile IMPACT derulate pentru tineri de Asociatia Focul Viu Focsani realizeaza exercitii pentru consolidarea increderii.

Cluburile, la care lucreaza 16 psihologi sau cadre didactice, au intilniri saptaminale unde se promoveaza opt valori esentiale: respect, responsabilitate, integritate, incredere, munca in echipa, curaj, participare si compasiune. Aceste valori au fost tiparite in 20 de mii de exemplare pe care Asociatia le-a distribuit cetatenilor din municipiu, "in speranta de a contribui la schimbarea sistemului de valori existent". "In intilnirea de doua ore a cluburilor se realizeaza exercitii de consolidarea increderii, se discuta pe marginea unei povesti moralizatoare si se lucreaza la planificarea proiectului de interventie in comunitate. Iar toate aceste lucruri sint realizate intr-o atmosfera destinsa si distractiva. Distractia nefiind altceva decit o invitatie la implicare activa", a declarat Ioan Florea de la Asociatia "Focul Viu" Focsani. Cluburile IMPACT utilizeaza ca pedagogie educatia prin serviciul in folosul comunitatii iar rezultatele preliminare ale unei cercetari realizate de Fundatia Noi Orizonturi (unul din partenerii nostri in acest proiect) si Universitatea de Stiinte Politice Babes-Bolyai au aratat: IMPACT poate genera abilitati si atitudini care sustin increderea interpersonala, cooperarea si capitalul social. Proiectul "Educatia experientiala pentru viata si comunitate" este implementat in perioada 1 noiembrie 2009 "" 31 octombrie 2010, cu finantare de la Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.