Educație

Telefon pentru denunturi la bacalaureat: 0800.80.11.00

Ziarul de Vrancea
23 iun 2010 821 vizualizări
Neregulile de la examenul de maturitate si mai ales cotizatiile pentru protocol pot fi reclamate prin linia telefonica gratuita, pusa la dispozitie de minister u luni, 28 iunie, vor incepe probele scrise, cu limba romana

Absolventii clasei a XII-a se pregatesc pe ultima suta de metri pentru partea cea mai importanta din cadrul sustinerii examenului de bacalaureat. Probele scrise vor debuta luni, 28 iunie, cu limba si literatura romana, urmata marti de limba si literatura materna, daca este cazul. Miercuri, 30 iunie, elevii vor da proba obligatorie a profilului, iar vineri, 2 iulie, acestia vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii. Emotiile candidatilor la examenul de maturitate se vor incheia duminica, 4 iulie, o data cu afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele finale. Sesiunea de toamna a bacalaureatului, pentru elevii care nu au reusit sa promoveze in prima sesiune, se va desfasura intre 23 august si 9 septembrie, inscrierile fiind stabilite pentru saptamina 5-9 iulie. In Vrancea sint inscrisi 3.061 candidati la examenul de bacalureat, care vor sustine probele in noua licee-centre judetene. La nivelul judetului exista doua centre de evaluare, la Grupul Scolar "G. G. Longinescu" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani. In alta ordine de idei, Ministerul Educatiei a deschis marti o linie telefonica gratuita, 0800.80.11.00, unde cetatenii pot semnala toate neregulile aparute in organizarea si derularea examenului de bacalaureat, numarul fiind folosit in acelasi scop si la prima sesiune din 2009. Linia telefonica functioneaza de ieri la cabinetul ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00 si 19.00. "Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a si roaga elevii si parintii sa semnaleze la numarul amintit orice situatie in care se solicita bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol", a precizat ministerul de resort. De precizat ca nici judetul nostru nu a fost ocolit de molima stringerii de bani pentru confortul comisiilor de examinare, care s-a incetatenit de ani de zile. In urma cu doi ani, examenul de maturitate a ajuns chiar si in atentia DNA dupa ce mai multi elevi adjudeni, sustinuti de parinti, au fost implicati in stringerea de sume de bani care ar fi trebuit sa ajunga la profesorii examinatori si corectori in vederea obtinerii de note mai mari. Procurorii nu au mai anuntat care a fost finalitatea dosarului, insa la vremea respectiva, in urma interceptarii unor convorbiri telefonice, se declarau uimiti de notiuni precum coruptie si mita deprinse de elevi pe bancile scolii. (M. BESLEAGA, C. FANARU, E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 12 ore, 21 minute, 50 secunde
Sa cauate cineva si telefonul lui Bostan. Asta se ocupa cu aranjamentele politice de BAC. Dar mai scapa si cate un cetatean obisnuit... Nemernicul face orica ca sa isi tina fOnctia!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.