Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 658 vizualizări
Primul loc la nationala pentru firma de exercitiu de la Economic

Elevii vrinceni si-au dovedit, inca o data, spiritul de intreprinzatori si au cistigat premiul intii la o competitie nationala de afaceri "exercitiu". Vineri, 18 iunie, la Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu" din Bucuresti, s-a desfasurat cea de-a II-a editie a Concursului Business Plan, faza nationala, destinat firmelor de exercitiu (FE) infiintate de elevii din licee economice. Dupa evaluarea planurilor de afaceri calificate in etapa finala, firma de exercitiu Golden Wine Mk SA, reprezentind Regiunea Sud-Est, alcatuita din elevii Narcis Rizea si Claudiu Matei, de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, sub coordonarea profesoarei Sonica Darmanescu, s-a clasat pe locul I. "Competitia urmareste sa valorifice la elevi spiritul antreprenorial, sa-i familiarizeze cu activitatile specifice mediului bancar real. Elevii cistigatori au primit drept premiu si un stagiu de practica de doua luni la Raiffeisen Bank", a spus prof. Darmanescu. Competitia este organizata de Ministerul Educatiei, Kulturkontakt Austria si Raiffeisen Bank. Din juriu au facut parte si reprezentanti ai mediului de afaceri. (M. B.)


Scoala de Vară "Grupuri de risc" la Universitatea din Bucuresti


Universitatea din Bucuresti si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala organizeaza in perioada 25 "" 31 iulie, in București, cea de-a doua editie a Scolii de Vara cu tema: Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport. Scoala de Vara e deschisa studentilor si masteranzilor din universitatile de stat si private din intreaga tara, cu exceptia celor care au participat la prima editie. Sint asteptati la acest eveniment studenti si masteranzi din domeniile: sociologie, asistenta sociala, psihologie, psihopedagogie, pedagogie si medicina, dar si din alte domenii precum: stiinte politice, jurnalism, comunicare, administratie publica, drept, biologie, chimie, teologie, limbi straine. Sint incurajati sa participe la eveniment si studenti/masteranzi care traiesc cu HIV/SIDA, cei de etnie roma, precum si cei care au experienta in problematica consumului de droguri si a practicarii sexului comercial. Conform spuselor coordonatorului evenimentului, conf. Doru Buzducea, in cadrul acestei editii se va pune accentul pe implicarea studentilor in activitati practice ce presupun vizitarea unor servicii adresate grupurilor vulnerabile si marginalizate. Inscrierile se fac la sediul facultatii bucurestene. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.