Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
15 iun 2010 721 vizualizări
Oaspeti dragi la Gradinita nr. 18 din Focsani

Gradinita cu Program Prelungit nr. 18 din Focsani a gazduit la sfirsitul saptaminii trecute o noua etapa a unui parteneriat interjudetean intitulat "Bucuria de a fi copil", la care au luat parte cadre didactice din judetele Buzau, Covasna si Dimbovita. Proiectul educational se desfasoara sub genericul " Caravana Prieteniei". Vrincenii au reusit, in doar citeva zile, sa le arate oaspetilor frumusetile judetului. "Spun ca m-am simtit mindra ca sint vrinceanca pentru ca noi, in afara simpozionului propriu-zis, am putut sa le aratam piatra de hotar istorica dintre Moldova si Tara Romaneasca, au vizitat teatrul nostru unde copiii au prezentat un program de dansuri sportive, dansuri moderne si dansuri populare. Am aratat ca sintem urmasi ai Babei Vrancioaia, ca Mos Ion Roata ne-a invatat sa fim uniti, ca la noi la Soveja s-a nascut Miorita care exprima esenta spiritualitatii romanesti, le-am amintit de cimpul de lupta Marasti-Marasesti, dupa care le-am aratat splendoarea peisajelor vrincene, vestita Cascada Putnei si apoi Lepsa si Galaciuc", ne-a povestit educatoarea Mihaela Dogaru de la Gradinita nr. 18. Datorita unui parteneriat cu Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", oaspetii vrincenilor au fost intimpinati cu cint si dansuri populare romanesti. (I. NICOLAIE)


Liceele tehnologice, in febra examinarilor


Liceenii de la unitatile de invatamint de profil tehnologic dau in aceasta saptamina examenul de certificare a competentelor profesionale pentru obtinerea certificatului de calificare profesionala in liceele tehnologice. "Inspectorii scolari vor verifica existenta si cunoasterea de catre conducerile liceelor tehnologice a reglementarilor in vigoare, precum si existenta urmatoarelor documente reglatoare: graficul, cunoscut si afisat, a examenului de certificare a competentelor profesionale, fisele de evaluare a probei practice si a probei orale si fisele de evaluare a proiectului si a sustinerii orale, continind criteriile de apreciere pentru proba practica/proiect si proba orala/sustinerea proiectului, pentru fiecare nivel de calificare", a detaliat inspectorul scolar general adjunct, Maria Lupu. (I. NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.