Educație

Scoala cu panouri solare la Jaristea

Mihaela Beșleagă
15 iun 2010 920 vizualizări
Elevii unei scoli din comuna Jaristea vor invata din toamna intr-o scoala reabilitata, incalzita neconventional, cu panouri solare.

Scoala cu clasele I-IV Marginea este inclusa in programul "Casa Verde" derulat de Ministerul Mediului, prin care statul subventioneaza cu 80% montarea de sisteme ce utilizeaza energia alternativa, sau asa-numita "energie curata", prin panouri solare, pompe de caldura sau centrale eoliene. Contractul a fost semnat saptamina trecuta, pe 9 iunie, valoarea totala a proiectului fiind de 103.000 lei, din care cofinantarea locala ajunge la 20.000 lei. Restul de 83.000 lei vor veni in doua transe de la Ministerul Mediului. "In iulie si septembrie vor veni cele doua transe, iar la inceputul lunii octombrie speram sa fie gata scoala", ne-a spus Catalin Toma, primarul din Jaristea. In cele doua sali de clasa ale scolii Marginea invata 40 de elevi din clasele primare. Interesant este faptul ca, in 2009, Vrancea se situeaza in topul judetelor care au depus proiecte in cadrul programului "Casa Verde". La nivel national, asociatiile de proprietari si institutiile publice din judetul nostru au depus cele mai multe dosare la Administratia Fondului pentru Mediu, respectiv 17 proiecte, conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Mediului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.