Educație

Ciorba de bureti de Vintileasca, premiata la festival

Mihaela Beșleagă
14 iun 2010 1917 vizualizări
Copiii vintileni au impresionat si prin costumele traditionale la Iasi

Saptamina trecuta a adus pentru elevii si profesorii Scolii Vintileasca mai multe premii. Intre 4 si 6 iunie, Ansamblul Folcloric "Dorul ciobanasului" al scolii a participat la a IV-a editie a Festivalului National de Folclor pentru Copii "Balada", organizat la Iasi. Copiii au obtinut trei premii intii: Silviu Noaptes - prezentare costum popular barbatesc, Alina Banu - prezentare costum popular femeiesc si expozitie si prezentare de mincaruri traditionale din satul Neculele "" ciorba de bureti. Elevii sint membri ai Atelierului de Creatie Populara al Scolii si sint pregatiti de profesoara Stana Georgescu-Apostu. Formatia de dansuri populare a clasei a IV-a, condusa de invatatoarea Anica Noaptes, s-a clasat pe locul doi in urma prezentarii unei suite de jocuri populare vintilene. Ansamblul "Dorul ciobanasului" s-a intors acasa si cu trofeul festivalului. "Este a doua participare a Scolii Vintileasca la aceasta manifestare culturala organizata de profesionisti in domeniu. Concurenta a fost puternica si copiii sint foarte mindri de rezultatul lor, mai ales ca sint abia la a doua lor iesire din localitate. Prima lor participare a fost la Festivalul National de Folclor "Pe-o gura de rai", organizat la inceputul lunii mai de Clubul Copiilor din Focsani, unde au obtinut locul I", spune prof. Stana Georgescu. In aceeasi perioada, profesorul de istorie Sorin Pantelimon si elevii Alexandra Serbu si Cristian Spataru au participat la concursul national "Monografia scolara, mijloc de informare si documentare", la Suceava. Vintilenii au obtinut cu "Monografia Scolii Vintileasca" premiul pentru originalitate. De asemenea, pe 5 iunie echipajul Sanitarii Priceputi de la Scoala Vintileasca a participat la faza judeteana a concursului de profil, unde a avut o evolutie buna. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 19 minute, 33 secunde
Buna tare ciorba aia... De abia astept sa vin acasa sa mananc vreo 3 castroane:)) Felicitari inca o data ansamblului, elevilor si profesorilor!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.