Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
12 iun 2010 728 vizualizări
Expozitie de pictura si miniconcert la Scoala de Arte

Scoala de Arte si Meserii Focsani va organiza luni, 14 iunie, la sediul scolii, o expozitie de pictura si o prezentare de moda sustinuta de elevii clasei de design vestimentar. Evenimentul va incepe de la ora 11.00, tot atunci cei prezenti putindu-se delecta cu o auditie muzicala a elevilor claselor de canto, chitara, orga si pian. Elevii participanti la manifestare au fost pregatiti de profesorii Liviu Nedelcu, Georgeta Ciornei, Maria Murgoci, Maricel Ghinea, Dumitru Ivan si Anisoara Ghinea. (C. F.)


Scoala Pitulusa pe web


Elevii din Pitulusa au ocazia sa-si promoveze proiectele pe internet, gratie site-ului http://scoli.didactic.ro/scoala%20pitulusa. «Acest site a aparut ca o evolutie fireasca a activitatii institutiei noastre. Traim intr-o epoca in care schimbul de informatii prin intermediul internetului este deja o banalitate. De aceea, site-ul Scolii Pitulusa se vrea o interfata intre activitatile scolii noastre si celelalte institutii de profil», ne-a spus prof. Doina Devetah, directorul Scolii. Scoala a fost infiintata in 1909 si este in prezent una din cele mai moderne institutii de invatamint de pe Valea Milcovului, institutia fiind modernizata intre 2005 si 2008. In ceea ce priveste inceputurile invatamintului din comuna Brosteni, acestea au avut loc dupa Unirea de la 1859, in satul Brosteni, cind a fost infiintata si comuna cu acelasi nume, prin contopirea satelor care existau pe malurile Milcovului, in Muntenia si Moldova. (V. M.)


Pompierii isi dovedesc profesionalismul


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny"al judetului Vrancea, in colaborare cu autoritatile locale, organizeaza duminica faza judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta. La concursul care se va desfasura pe Stadionul Tineretului sint asteptate sa participe sase echipaje, fiecare echipaj fiind format din un antrenor, opt concurenti si doua rezerve. Concursul va consta in trei probe practice : stafeta 4 X 100 m cu obstacole, pista de indeminare si viteza si realizarea dispozitivului de interventie. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.