Educație

Elevii de la Edmond Nicolau , in excursie la vulcanii noroiosi

Iulia Nicolaie
11 iun 2010 943 vizualizări
Tinerii si-au celebrat colegiul prin numeroase activitati educationale

Membrii Grupului de initiativa "Nu Esti Singur!", de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani si-au propus ca in zi de sarbatoare, 5 iunie, sa bifeze o vizita la vulcanii noroiosi din Buzau, impreuna cu mai vechi prieteni de la Centrul familial "Foster Home" din Paunesti. Peisajul "selenar" de la Piclele mici a impresionat nu numai elevi, ci si cadrele didactice. "Plimbarea in acel tinut selenar, prin activitatea voluntarilor, a facut sa para ca e vorba de un singur grup, ca in excursie se aflau frati mai mari si mai mici ai unei familii frumoase. Si pentru ca vremea a fost superba, asemenea sufletelor acelor copii, excursia a continuat la tabara de sculptura de la Magura, la Manastirea Ciolanu. Sint convins ca la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", prin dnele prof. Sofia Diaconu, Corina Dediu, Mihaela Enache si Elena Vrajitoru, s-a format un "stil de viata continuu de lucru", ne-a spus Mihail Fasan, profesorul coordonator al activitatilor educative. Cu o zi inainte de excursie, liceenii au participat la numeroase alte activitati, printre care lansarea cartii "Geranium" a profesoarei Virginia Bogdan, lansarea CD-ului "Si totusi" a profesorului Virgil Lovin, activitatea "Scriptura fata in fata cu stiinta" a prof. Nicusor Eni si un moment artistic prezentat de elevii de la a XI-a C, coordonati de prof. Cristina Trofin. De la celebrarea colegiului nu au lipsit nici competitiile sportive, o sesiune de referate si comunicari stiintifice, dezbaterea "Pacatele adolescentilor" si, bineinteles, premierea elevilor implicati in echipele scolii. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.